2 Ocak 2023 Pazartesi

2023 NASIL BİR YIL OLSUN

 






Merhaba Gönül Dostlarım,

Şöyle çocukluğumuzun kartpostalları gibi bir yıl olsun.
Sarı sıcak ışıklı bir ev, karlarla örtülü bir bahçe... Evin içinde neşeli insanlar...
Madem daldık hayal dünyasına, hadi, bu güzelim ülkenin, güzelim şairleri kutlasın yeni yılımızı....Konuşturalım hepsini içli içli...
Orhan Veli mesela, gelsin eski yılı alsın elimizden, alıp yıldız yapsın. Sonra desin ki bize, “Görmüyor musun, her yanda hürriyet...” “Yelken ol, kürek ol, duman ol, balık ol, su ol... Git gidebildiğin yere” Tutalım onun sözünü. Böylece çocuk gönlümüz kaygılardan azade, yüzümüzde nur, ekinlerde bereket, at üstünde mor kahküllü şehzade, şakağımızda annemizin dizi, huzurla dinlensin ruhumuz.
Bedri Rahmi çıksın zaman tünelinden. Bize incir yaprağına bakmasını öğretsin. Kendi avuçlarımızın içine seyahati, ve gökyüzünün her yerde mavi olduğunu öğretsin. Sarı gül kokan bir yolda koştursun bizi. İçimiz yeşil, içimiz mosmor... Karşımızda bir bulut uçsun altın tozundan, yemyeşil söğüt dalından atlarla koşalım kiraz mevsimine doğru. Öyle ki nefes nefese bağıralım semaya : “Yaşadım! Erik ağaçları şahidimdir. Yollar ve sevgili türküler şahidimdir! ”
Aşık Veysel görünsün karşıdan. “Ben gidersem sazım sen kal dünyada” desin. “Hayali hatır et, beni unutma.” “ Ben bir insanoğlu, sen bir dut dalı.” “ Ben babamı, sen ustanı unutma.”
Seslenelim ona: "Sen ki bu memleketin kara toprağına bile sevgi şiirleri yazmışsın, unutulacak değer misin Veysel'im?"
Bir uykunun uyunmamış öyküsünü hatırlatsın bize Özdemir Asaf. Karanlığı aydınlatan bir ıslık çalsın. “Sevmek nokta almaz çocuklar. O, noktadır” diye kestirip atsın.
Krepon kağıtlarının arasından Didem Madak görünsün sonra. Hayatın ortasına güller yığan babalar çağırsın. Temiz kokan pazen gecelikler, dumanı üstünde şehriye çorbası...Mutsuzlara nergis yollasın, bir de kırmızı battaniye...Büyük bir yakut parçasına benzeyen sabahlarda üstüne elma şekerleri asılmış ağaçlar hayal ettirsin bizlere.
Ve herkes, o çirkin hazine sandığına kilitlediği kalplerini çıkartıp fırlatsın birbirine...Coşkuyla böyle, içtenlikle...
Ve bize zamanı getirsin Ümit Yaşar, zamanın bittiği yerden...
2023 geliyorsa böyle gelsin.
Bige Güven Kızılay
Hayal Ağacım Erguvan ( Dilek )
Sayfa 237

SEVEN SEVİLEN SEVGİYLE BAKAN
SAYFAMIZA DEĞER VEREN
GÜZEL İNSANLAR SİZLERE İTHAFEN

YENİ YIL SAĞLIK MUTLULUK HUZUR VE GÜZELLİKLER GETİRSİN...

2023 LÜTFEN GÜZELLİKLERLE GEL..! 

  the Year    Gerçek Dostlar    ⚠️   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder