24 Ocak 2023 Salı

ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

 













Merhaba Gönül Dostlarım,

Arapça kökenli olan Regaib kelimesi, Reğib'den gelmektedir ve Reğîb" kelimesi de "reğabe" den türemiş olan bir isimdir. Bu ismin anlamı, kendisine rağbet edilen, istenilen, talep edilen şey demektir. Regaip Kandili nedir sorusu da en çok merak edilen konulardan birisi oldu. Regaip Kandili önemi ve anlamı ile ilgili araştırmalar yapılırken, Regaip Kandili nedir sorusuna cevap olarak önemli bilgiler bulunmaktadır.

REGAİP KANDİLİ NEDİR?
Regaip Kandili, Recep ayının ilk Cuma gecesi idrak edilen özel bir gecedir. Üç aylar içerisinde kutlanan Regaip Kandili' nde çeşitli ibadetler yapılarak, bugün en verimli şekilde değerlendirilmeye çalışılır.

REGAİP KANDİLİ ÖNEMİ VE ANLAMI
Regaip Kandili' nin önemi ve anlamı ile ilgili kaynaklarda çeşitli bilgiler yer almaktadır.
Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Regaibin diğer kandillerden farklı oluşu hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi oluşudur. Ayrıca Recep ayının hususiyetlerinden birisi de Regaib Kandili ve Mirac Kandili olarak bilinen iki kandilin bu ayda bulunmasındandır. Bu günler ve geceler, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından önemlidir. Regâib kelimesi Kur'an'da "Regaib" şeklinde geçmemektedir. Ancak "reğabe" den türemiş olan çeşitli kelimeler, Kur'ân' da sekiz yerde geçmekte ve "reğabe" nin ifâde ettiği mana için kullanılmaktadır. Terim olarak Regâib, Türkçe' de kandil dediğimiz mübârek gecelerden biridir.
sabah.com.tr
 https://youtu.be/_Mgh1v8SWuI

 Başta, " Gönül Dostlarım " olmak üzere tüm islam ve müslüman aleminin,  Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesini de içinde barındıran üç aylarını ve Regaip Kandili' ni kutlar. Bu mübarek günlerde ettikleri tüm dualarının kabul olması temennisiyle , İYİ KANDİLLER Dilerim...

  Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                             İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/  
2  Şubat 2022 Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder