19 Ağustos 2018 Pazar


KURBAN BAYRAMIMIZ...

hz ibrahim hac ve kurbanla ilgili resim ile ilgili görsel sonucu

Merhaba Gönül Dostlarım,

21 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak Kurban Bayramı 24 Ağustos 2018 tarihinde sona erecek. 4 günlük Kurban Bayramı' nda akraba ziyaretleri yapılacak, tatil planları olanlar tatile gidecek.
Müslüman bir toplum olarak yaşayan Türk milleti için bayramlar büyük önem arz etmektedir. Bayramlar hem insanların birbirlerine karşı olan sevgilerini arttırır hem de bu sayede Müslümanlar çeşitli sebeplerden dolayı bir araya gelerek birbirlerini hatırlarlar.

Dini Bayramların kutlanmasının toplumsal açıdan faydalarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
-Bayramlarda küsler barışır.
-İhtiyaç sahiplerine daha çok yardımda bulunularak toplumdaki eşitsizlikler giderilmye çalışılır.
-Bayram ziyaretleri ile akrabalık ve dostluk bağları güçlendirilir.
-Kişiler günahlarından tövbe etmeye daha meyilli olurlar bu da toplumda huzur ortamının sağlanmasına katkıda bulunur.
-Bayramlarda toplumda kardeşlik, huzur, barış duyguları hakim olur.

hz ibrahim hac ve kurbanla ilgili resim ile ilgili görsel sonucu
Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan mali bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmail' in Cenab-ı Hak' kın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hatırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. 
Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkanı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.

hz ibrahim hac ve kurbanla ilgili resim ile ilgili görsel sonucu
Kurban Kesme Yükümlülüğü :
Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü sayılması için bulunması gereken şartlara kurbanın vücûb şartları denilir. Kurban kesmenin sünnet olduğunu söyleyenlere göre ise bunlar sünnet oluşun şartlarıdır. Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü olabilmesi için dört şart aranır:
1. Müslüman olmak.
2. Akıllı ve buluğa ermiş olmak.
3. Mukim olmak, yani yolcu olmamak.
4. Belirli bir mali güce sahip bulunmak.
Alıntı

Değerli Dostlarım,
Kurban Bayramı tatili, bütün bir haftayı kapsadığı zaman yüzler güler. Tatil planları yapılır, rotalar belirlenir ve yolculuğa çıkılır. Kimisi ailesine kavuşur, kimisi sevgilisine; kimisi ise deniz, kum ve güneşin peşine düşer. Varış noktası neresi olursa olsun, bayram tatilinde her sürücüyü otobanların bazı yerlerinde yoğun bir trafik beklemektedir..
Bayramda Tüm araç kullanan Dostlarımıza  aman dikkat ! ve tüm vatandaşlarıma kazasız, belasız hayırlı yolculuklar diliyorum. yollarınız açık olsun..!
Bayram tatilinin ilk iki gününde, yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarındaki bilanço 43 kişi hayatını kaybetti,  110 kişi yaralandı.

kurban bayramı görseller ile ilgili görsel sonucu

Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun.

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/

19 Ağustos 2018, Antalya-Turkey










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder