2 Kasım 2022 Çarşamba

İNSAN HİÇBİR ZAMAN...

 















Merhaba Gönül Dostlarım,

Ne oldum dememeli ne olacağım demeli atasözü insanın hiçbir zaman vardığı konumda kalacağının garantisi olmadığını, hayatın sürekli bir değişim içerisinde olduğunu anlatmaktadır.

Gelin yukarıdaki resmi size anlatayım. Bakalım okuyunca ne olacak.

Evsiz gibi görünüyor. Boyasız bir duvara yaslanmış, bir sokak başında merdivenlerin dibinde oturuyor.

Üzgün ​​görünüyor ve boşluğa bakıyor. Kıyafetleri kirli görünüyor ve yanındaki iki çanta hayatta edindiği her şeyi toplamış gibi görünüyor. Ayakkabıları eski model veya başkasından alınmış uygun numara gibi duruyor. Çorapları kaçmış.

Evet bu fotoğraf, Finlandiya Kurtuluş Ordusu'nun bir reklam kampanyası için çekilmiş bir fotoğraftır ve kadın, o zamanki Finlandiya'da iki dönem Cumhurbaşkanlığı yapan Tarja Holonen.

Bu çekilen fotoğraf ile bize kötü şansın herkesin başına gelebileceğini ve her olumsuzluğun bir gecede değişebileceğini hatırlatmayı amaçlıyor. Kaza, hastalık, işsizlik, saldırı, birinin ani ölümü, tüm bunlar bir ömrü yok eden bir zincirleme reaksiyona neden olabilecek nedenlerdir.

Tarja Holonen, bu hayatta şartlar onun için kötü gidip dilenci olabileceğini, ancak başkan olacak kadar şanslı olduğunu söyledi, bu yüzden hayatta şanssız olanlara sempati duyuyor ve onları destekliyor. İşte bu fotoğraf onun için çekildi.

Alıntı 

İnsan hiçbir zaman

" Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli  [1] Kişi, bugün içinde bulunduğu parlak durumun sürüp gideceğini sanmamalı; çevresine tepeden bakmamalı; yarın kötü bir duruma düşebileceğini aklından(hatırdan) çıkarmamalıdır."


the Year 


  Gerçek Dostlar  ⚠️     2 Kasım 2022


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder