18 Mayıs 2019 Cumartesi

KURTULUŞUMUZUN 100. YILI 19 Mayıs 1919





19 mayıs 1919 samsun ile ilgili görsel sonucu


Merhaba Gönül Dostlarım,


Şanlı Türk Tarihi birçok başarılarla süslüdür. Tarihimizde yaşanmış olan bu başarılar hiçbir zaman unutulmaması için ve  bu başarıları elde eden insanlarımızın hatırlanması amacı ile belirli gün ve haftalarda bir dizi etkinlikler düzenlenmektedir.
Milletçe kutladığımız bu milli bayramlardan birisi de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'dır. 19 Mayıs tarihi Türkiye Cumhuriyeti için çok şey ifade etmektedir. 19 Mayıs 1919 günü Atatürk'ün Samsun'a milli mücadeleyi başlatmak için geldiği bir gün olması sebebiyle aslında Türk milletinin de kurtuluşunun başladığı gündür. Atatürk'ün doğum gününü soranlara, 19 Mayıs' ı işaret etmesi bunun en büyük kanıtıdır.
19 Mayıs 1919 tarihi, bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk Milletinin ulus olmaya yönelik olarak yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan Türk ulusunun ve Atatürk'ün doğum günüdür. Atatürk'ün Samsun'a çıktığı günün milli mücadelenin başladığı gün olarak kabul edilmesi, 19 Mayıs 1919 tarihine büyük bir anlam katmaktadır. Atatürk'ün bu günü gençlere armağan etmesi, gençlere güvendiğinin bir göstergesidir.
19 Mayıs 1919 Türkiye' yi aydınlatan güneşin ışığını yansıtıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın ulusumuza kutlu olsun.


SamsunMilli Mücadeleyi başlatmak için Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanından Samsun'a gelen gençler 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıdı.


19 Mayıs 1919, Türk Ulusunun uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ya istiklal, ya ölüm" diyerek ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür.
Alıntı

https://youtu.be/Zb_fVtehoRU
Günün Sözü : " Atatürk'ün geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimizi yürekten selamlar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' nın 100.  yıl dönümünü en içten duygularımla kutlarım."

İbrahim Birol

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
19 Mayıs 2019, Antalya- Turkey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder