15 Mayıs 2019 Çarşamba

RAMAZAN SOHBETLERİ (3)






Merhaba Gönül Dostlarım,

 "Ramazan Sohbetleri" olarak başlattığım yazı dizisinin bugünkü konusu  Ezgi İBİLİ hanımefendinin " Ramazanda İstanbul' da Gezilmesi gereken 15 Yer"  başlıklı yazısını sayfamıza taşıdım.
Gezi yerlerinin anlatımlarının fazla olması nedeniyle, aşağıda mavi olarak belirtilen linkler üzerine tıklandığında,  ilginizi çeken gezi yerlerinin görüntülü ve açıklamalı anlatımlarını izleyebilirsiniz. İyi seyirler.


İbrahim Birol


RAMAZANDA İSTANBUL' DA GEZİLMESİ GEREKEN 15 YER
“Oruç; dünyanın albenisinde yitirdiğimiz benliğimizi kimsesizleri hatırlamakta bulduğumuz vuslat zamanı.” demiş Bülent Acun. Daha iyi başka nasıl anlatılabilir ki Ramazan’ ın varlığı ve kutsallığı? Böylesine ulvi bir görevi icra ederken de kendini biraz olsun arındırmayı hedefleyen kimselerin kalabalık içine karışmayı ve kutsal mekanlarda bulunmayı istemesi hayli doğal. Ramazan kalabalık sofralar arzu ettiği kadar hoşgörülü ve birbiriyle sevgi, saygı çerçevesinde görüşen insanlara da ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla en kötü duygulardan arındıran, saf duyguları harekete geçiren kutsal yerleri ziyaret etmek Ramazan ayının gerekliliklerinden biri haline geliyor. Bu sebeple kendini İstanbul sokaklarının akışına bırakan nice insan, sayısız kutsal mekânın içinde “nereye gitsem” havuzunda debeleniyor. Dolayısıyla bu durumlarda ihtiyacınız olan tek şey, iyi bir rehber olacaktır. Ramazan ayının en hareketli ve en bereketli noktalarını işaret etmek adına derlediğimiz bu yazıda 15 kutsal mekânın izini bulacaksınız.

  Ezgi İbili
Blogger, içerik yazarı, editör, besteci, söz yazarı, gitarist, turizmci, seyahat tutkunu, müzik ve kedilere hasta☺️
Günün Sözü : “Oruç; dünyanın albenisinde yitirdiğimiz benliğimizi kimsesizleri hatırlamakta bulduğumuz vuslat zamanı.” Bülent Acun.

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
15 Mayıs 2019, Antalya-Turkey




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder