20 Kasım 2023 Pazartesi

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER NE KADAR GÜVENLİ?




TEKNOLOJİ

Merhaba Gönül Dostlarım,

ELEKTRİKLİ ARABANIN 190 YILLIK TARİHİ GELİŞİMİ
Elektrikli arabalar bugün Batılı ülkelerde satışı en hızlı artan taşıtlardan biri. Ancak birçok insan elektrikli otomobillere dair çok az şey biliyor ve elektrikli arabanın nispeten yeni bir araç türü olduğunu düşünüyor.
Elektrikli arabanın tarihi aslında insanların elektrik ve taşıma ile ilgili deneyler yaptığı 19. yüzyılda başladı. Öyleyse elektrikli otomobilin icadına ve tarihine yakından göz atalım.
YAKIN GELECEĞİ BİR YERLERE NOT EDİN...
1-Oto tamir atölyeleri gelecekte var olmayacak.
2-Bir benzinli / dizel motorda 20.000 ayrı parça bulunur.
Elektrikli motor ise 20. Elektrikli araçlar ömür boyu garantili satılmakta ve sadece satıcılar tarafından tamir edilmektedir.
Bir elektrik motorunun çıkarılması ve değiştirilmesi yalnızca 10 dakika sürer.
Alıntı
****
"Bunu hiç düşünen var mı?
Bütün arabalar elektrikli olsaydı...
Ve eğer bir kar fırtınasının soğuğunda üç saatlik bir trafik sıkışıklığında kalsaydık, piller tamamen ölürdü.
Çünkü elektrikli arabada temelde ısıtma yoktur. Ve bütün gece sokakta mahsur kaldığım gerçeği, pil yok, Isıtıci yok, silecek yok, radyo yok, GPS yok, pil çoktan bitmiş.
Ambulansı arayıp kadınları ve çocukları korumaya çalışabilirsin ama sana yardıma gelemezler çünkü bütün yollar kapalı ve muhtemelen bütün polis arabaları elektrikli olacak.
Ve yollar park halindeki binlerce araba tarafından kapatıldığında, kimse ilerleyemeyecek. Piller yerinde nasıl şarj edilir?
Aynı sorun, yaz tatillerinde kilometrelerce trafik sıkışıklığı yaşanmasıdır.
Elektrikli bir arabanın klimasını kısa süreliğine açmak mümkün olmazdı. Pilleriniz bir anda ölür! Elbette hiçbir politikacı ya da gazeteci bundan bahsetmiyor ama olacak."
-
Aynen paylaşıyorum..
Ben bir makine mühendisiyim.. Bunu kimseye anlatamıyorum. Ulan alacağın araba 3 sene sonra tamamen çöp... Cep telefonundan pay biçin. Bir cep telefonunun ömrü kaç yılsa bu arabaların pilinin ömrü de o kadar. Bugün full şarjla 500km gidiyorsan . 2 yıl sonra bu mesafenin yarısını bile gidemeyeceksin. Daha sonra da pil bitecek. Yeni pil kaç para olacak peki..?? Sonra emisyon hikayesi filan var.. Ulan pilin artığı ne oluyor.. Ortalıkta sırf pil artığı için çöpler var.. Ne için.. Hiç sorguladınız mı. Bu kadar arabanın pili ne olacak?
(Mehmet Dal)...
...................................
Bu elektrikli arabalar - Dünyanın gördüğü en büyük dolandırıcılık mı? Bunu düşünen var mı?
"Bütün arabalar elektrikli olsaydı…Kar fırtınasının soğuğunda üç saat trafikte sıkışsalardı, bataryalar tamamen biterdi çünkü elektrikli arabaların temelde ısıtması yoktur. Ve bütün gece sokakta mahsur kalmak, pil yok, ısıtıcı yok, cam silecek yok, radyo yok, gps yok, batarya dolu, hoş olmasa gerek. 911'i arayıp kadınları ve çocukları koruyabilirsiniz ama size yardıma gelmezler.
Çocukları koruyabilirsiniz ama size yardıma gelmezler çünkü tüm sokaklar kapalı ve tüm polis arabaları muhtemelen elektrikli ve yollar binlerce boş araba tarafından kapandığında kimse hareket edemez.
Piller yerinde nasıl şarj edilebilir? Yaz tatillerinde kilometre blokları ile aynı sorun. Elektrikli arabada klimayı açık tutmak için sıra olmaz. Pilin bir anda biter. Elbette hiçbir siyasetçi ve gazeteci konuşmaz ama olacağı bu.
Yazan Marian Alaksin (Çek Cumhuriyeti)
Metni özgürce çevirdim ( Handan Somak)
Sayfa Notu; Sosyal medyada bu sıra sıkça paylaşılan bu yazı ile ilgili düşünceniz nedir? #elektrik #elektrikliaraba
Çeyrek mühendis ten alıntı.

  the Year    Gerçek Dostlar   20 Kasım 2023   İbrahim Birol      http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder