15 Temmuz 2019 Pazartesi

KABAK ÇEKİRDEĞİ



KABAK ÇEKİRDEĞİ


Fotoğraf açıklaması yok.


Sağlık

Merhaba Gönül Dostlarım,



Fotoğraf açıklaması yok.

Hain darbe girişimine karşı dimdik duran milletimize şükranlarımızı sunuyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, gazilerimize şifalar diliyoruz.
Görüntünün olası içeriÄŸi: bulut, kuÅŸ, gökyüzü ve yazı15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 🇹🇷








KABAK ÇEKİRDEĞİ
Çekirdek çitlemek..İsviçre'de bir klinikte hekimin hastasına her akşam bir avuç çekirdek çitlemesini önermesiyle incelemiştim ilk kez,çocukluğumuzun çekirdeğini..sonrasında bacak krampları olan hastalarımda magnezyum seviyesi hafif düşükse,önerdim.Ve bugün 82 yaşında yıllardır bacak krampları olan bir hastam mutlu mutlu geldi,size hep dua ediyorum diye,niye dedim,güldü,artık akşamları çekirdek çitliyorum,krampta yok,daha da mutluyum dedi...
Çekirdek çitlemek neden mi önemli?
Kabak Çekirdeği; B, E, K vitamini ,omega 3 ve Omega 6 ,manganez, magnezyum demir, bakır, E vitamini ve çinkodan zengindir.
Kabak çekirdeği’ nin protein içeriği; bedene dışardan alınması şart olan (fenilalanin, triptofan, metiyonin) gibi temel (esansiyel) amino asitler açısından çok zengindir.
Triptofan; noreadrenalin, serotonin ve GABA gibi beyin biyokimyasal düzeninde düzenleyicilerin ön maddesidir.
Noradrenalin eksikliği dikkat dağınıklığına neden olur. Serotonin eksikliği anksiyete, kaygı hali ve depresyona neden olur.
Kabak çekirdeği’ nin zengin olduğu amino asitlerden biri de arginin’ dir.
Arginin C vitamini ve Folik Asit gibi; nitrik oksit sentezini doğal yoldan artırır. Nitrit oksit (NO) genel olarak damar sağlığı için çok gereklidir.
Kabak çekirdeği; içeriğinde doymamış yağ oranı yüksektir ve kandaki yağları azaltır.
Kabak çekirdeği içerdiği Fitosterin (Phytosterin) ile; kolesterolü azaltır, prostat büyümesine faydalıdır.
Yarım bardak kabak çekirdeği, günlük magnezyum ihtiyacının %46 sını demirin %28.’ni, manganezin %52’sini, çinkonun %17.’sini ve proteinin yüzde 17si’ ni karşılar.
Bir bardak kabak çekirdeğinde, 16 mg kadar çinko bulunur. Kabak çekirdeği alanin, glisin ve glutamik asit gibi amino asitler bakımından da zengindir.
Bazı B vitaminlerini içerdiği gibi kemik sağlığı ve kan pıhtılaşması için ihtiyaç olan K vitaminini önemli bir miktarda da içermektedir.


Kabak çekirdeğinin faydaları 

Arginin;
-Kalp ve damar sağlığı
-Ektra yağların depolanmasının azaltılması
-Beyindeki aktivitelerin hızlandırılması
-Üreme organlarının sağlığı,
-Yaraların çabuk iyileşmesi
için gereklidir.
Ayrıca kabak çekirdeği çok etkili bir antidepresandır.
O halde ,kış akşamlarında çekirdek çitleyelim:)
Alıntı  Araştırdım ama yazarını bulamadım ......


Kabak çekirdeğinin faydaları konusunda sizler için derlediklerimiz bu şekildeydi. Küçük bir hatırlatma yapmadan geçmemek gerek. Yapılan araştırmalar, kabak çekirdeğinin zararları olduğunu ortaya koymamıştır. Güvenle tüketilebilecek bir besindir. Ancak elbette ki herhangi bir besinden fazlaca tüketmek, hiçbir bünye için yararlı olamaz. Bu nedenle de kabak çekirdeğini günde bir çay bardağı ile sınırlı tutmak önemlidir. Miktarı bu şekilde ayarlandıktan sonra güvenle tüketilebilir. Şimdiden afiyet olsun!
Park ve bahçeleri kirletmezsek iyi olur...
Çitletilmiş kabuklar kadar kötü bir görüntü yok... 
Çevre Koruma kurallarımızı unutmayalım Lütfen !...
İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
15 Temmuz 2019, Antalya-Turkey




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder