16 Temmuz 2020 Perşembe

GEZİ REHBERİ (1)


Görüntünün olası içeriği: okyanus, gökyüzü, dağ, açık hava, doğa ve su

 
                                                                                                                                                     
                                                                                                            

Merhaba Gönül Dostlarım,

Türkiye yerli ve yabancı turistler için kapılarını açıyor. Pandemi nedeniyle turizm sektöründe eski günleri beklemek zor ancak uçak seferlerinin başlamasıyla sektörde az da olsa bir hareketlilik bekleniyor. Turistlere güvenli bir tatil sunmak için Türkiye hazırlıklarını tamamladığını ilan etti. 
Ancak çok büyük beklentiye girmemeli
Uzun zamandan beri arzuladığım ve  tasarladığım güzel yurdumun tanıtımı ile ilgili 
yazılarımı bugünlerde  yayınlama fırsatını bulabildiğim ve Blog sayfalarımda   ' Gezi Rehberi'  adı altında yer verebilmiş olmanın eski bir turizm emekçisi olarak mutluluğunu yaşıyorum. Pandemi döneminde Turizm Sektörümüzün dibe vurduğu günlerde bu tür yazılara sayfamda yer vermek biraz anlamsız olurdu. 

Bu sayfamızdaki tanıtımlarımıza genelde pek adı duyulmamış Turizm yörelerimize yönelik tanıtımlar yapacağım. Bu tanıtımlarımı bazen yazı ile bazen görsel ve video görüntüleriyle siz değerli okurlarımla paylaşacağım.
En iyi dileklerimle, Esen kalın...

~ İbrahim Birol ~

****

Türkiye' deki Keşf edilmemiş Tatil Yerleri

Şeytan Sofrası/ Ayvalık

Manzarasıyla büyülenen Şeytan sofrası ' ndan günaydınlar. Şeytan sofrası şeytan sofrası demektir ve eşsiz bir hikayesi vardır. Efsaneye göre, bir gün Zeus 'un süt annesi Ida adında şeytanı kovuyor, Zeus' a zarar vereceğinden korkuyor. Bu şeytanın 3 ayağı olduğuna inanılıyor ve kaçarken bıraktığı ayak izlerinden biri Ida Dağı 'nın eteğinde, biri Midilli Adası' nda, diğeri Şeytan Masasında. Şeytanın ayak izini burada görüyorsunuz. Şeytan sofrası Ayvalık ' ta. #Ayvalık küçük bir Kuzey Ege kasabası. 2 saatte  İzmir merkezinden gelip keşfedebilirsiniz. #ReTurkey

****

Şeytan Sofrası ve Şeytan’ ın ayak izi / Ayvalık gezi rehberi

Ege’ nin en naif, en güzel tatil mekanlarından biridir Ayvalık. Cafcaflı barları yoktur buranın ya da asortik beachleri. Balıkesir’ e bağlı, kendi halinde, aşırı şirin olan bir ilçe burası. Etrafına saçılmış 22 adaya ev sahipliği yapan bu tatil beldesine daha önce gittiyseniz, bilirsiniz zaten manzarası dillere destan olan Şeytan Sofrası’ nı. Hem bilmeyenler hem de yazıyı okuyarak yeniden yaşamak isteyenler için bir de biz anlatalım istedik.

İnsanı büyüleyen türden bir güzelliğe sahip Şeytan Sofrası. İlk önce tepeye çıktığınızda karşınıza gelen manzaradan bahsedelim. Önünüz alabildiğine deniz ve onun üzerinde duran irili ufaklı adalar. Hatta bu adalardan bir tanesi o meşhur Midilli Adası. Hepsi ayağınızın altındaymış gibi ya da gözünüzde daha iyi canlanması için şöyle anlatalım; manzara tablosu yere düşmüş gibi, alıp duvara asası geliyor insanın karşısındaki görüntüyü.


Şeytan Sofrası’ nın en büyük özelliği tabii ki gün batımını buradan izlemenin insanda yarattığı harika duygular. Hatta bize göre Türkiye’de gün batımının en güzel izlendiği yerlerden biri burası. Gökyüzü alaca kırmızı bir renge bürünüyor akşam olurken, denize kızıl gölgeler düşüyor. Bizce burada güneş batmıyor, burada güneş denizle cilveleşiyor adeta. En sonunda güneşin güzelliğine dayanamayan deniz onu göğsüne saklıyor.


Böyle hikaye gibi anlatıyoruz ya, cidden bir başka batıyor güneş Şeytan Sofrası’ nda. Ayvalık’ a gidip buraya gelmeyenlerin rüyasına geliyormuş Şeytan ona göre. Siz de sakın gitmemezlik, gidip gün batımını izlememezlik etmeyin. Ayvalık’ a gelip de Ayvalık Tostu yememek gibi bir şey bu. Aman ha, çok şey kaybedersiniz.

Alıntı : yolcu360.com

https://youtu.be/x9uLoXZcZ0w

Günün Sözü : Dünyanın yarısı, dünyanın öteki yarısının nasıl yaşadığını bilmez."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder