24 Eylül 2020 Perşembe

SANAT GÜNEŞİMİZİN 24. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

 









































24. Ölüm yıl dönümünde Sanat Güneşi' mizi 1980 yılında Paris'ten anneciğine gönderdiği bir mektupla analım.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI # ÇIĞLIKLARI DUYULSUN DİYE# 4 GÜN SİYAH KURDELE TAKACAKLAR...ÖLÜYORLAR.... BİZ YAŞAYALIM DİYE. Lütfen onlara sahip çıkalım!!!



Merhaba Gönül Dostlarım.
TÜRK Sanat Müziği'nin unutulmaz ismi Zeki Müren, 24'üncü ölüm yıl dönümünde çok sevdiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde anılıyor. Müren'in anısına, sanatçının uzun yıllar yaşadığı ve vefatından sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzeye dönüştürülen evi bir günlüğüne ücretsiz olarak ziyarete açıldı.

Merhum 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in Bodrum'da ölümünden önce son yıllarını geçirdiği evi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Mehmetçik Vakfı arasında imzalanan protokolle 8 Temmuz 2000'de sanat müzesine dönüştürüldü. İki katlı müze, Müren'in 24'üncü ölüm yıl dönümünde hayranlarının akınına uğradı. Sanatçı'nın kişisel eşyalarından, elbiselerine, plaklarına, film arşivine, radyolarına, ödüllerine ve 1976 model klasik otomobiline kadar bir çok eserin bulunduğu eve ziyaret eden hayranları, duygu dolu anlar yaşadı. Ölüm yıldönümünde Sanat Güneşi' nin bir günlüğüne ücretsiz ziyarete açılan müzeye dönüştürülen evini ziyaret edenler çıkışta  DHA muhabirine yaptıkları açıklamada, Müren'e olan hayranlıklarını dile getirdi. merhum Zeki Müren'in fazlasıyla renkli bir yaşam sürmesine rağmen, sade bir evinin olması, kendisi için huzurlu bir ortam yaratmış olmasının dikkatini çektiğini belirtip, "Sanırım o şatafatlı hayatından, kaostan biraz olsun kaçmak için kendisi için dinlenme noktası yaratmış.  Kendisinin çok büyük hayranıyız. Bugün evini gezdiğimiz için çok mutluyuz" 

Mükemmel Türkçesi, muhteşem sesi; sahne hakimiyeti ve nezaketi; sıra dışı tarzı ve yardımseverliğiyle kendisini tüm Türk halkına sevdirmiş saygın ve yeri dolmaz sanatçılarımızdan biriydi Zeki Müren.

Alıntı: hurriyet.com.tr
Mevlam geçmişlerimize rahmetiyle muamele eylesin. Ruhları şad olsun.


https://youtu.be/tBuWbEkX3eQ

https://youtu.be/y4BJtEPF6Tc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder