10 Eylül 2020 Perşembe

GERÇEK DOSTLAR DEVAM EDİYOR...

 




Merhaba Gönül Dostlarım,

25 Ağustos 2020 tarihli ' Gitme Vakti Geldiyse' başlıklı yazımızı bu sayfalarımda sizlerle paylaşmış  ' Gerçek Dostlar' ziyaretçileri ve Gönül Dostlarımla  vedalaşmıştım. Burada bir Ata Sözünü hatırlayalım "Büyük Lokma Ye Büyük Konuşma" derler, benimki de öyle oldu. Takipçilerimden sosyal medya hesaplarıma gelen mesajlarla ' Gerçek Dostlar' Blog sayfalarında yazılarıma devam etmem konusunda çok ısrarcı olmaları, beni bir hayli zorladı.                                                                                                                                                       Hal böyle olunca, 'Gerçek Dostlar' Blog sayfamızda yazılarımıza devam etmeye karar verdim, şu anda 72.500 rakamına ulaşmış olan ziyaretçi sayılarımızı 100.000 rakamlarına hedeflemiş durumdayım, inşallah bu hedefimize Gönül Dostlarımla hep birlikte ulaşacağımıza inanıyorum.
12 Temmuz 2023 tarihi itibariyle bloğumuzu ziyaret edenlerin sayısı Tüm Zamanlar118218 rakamına ulaşmış bulunmaktadır.
Buradan tüm ziyaretçilerimize ve takipçilerimize, sayfamıza gösterdikleri ilgilerinden dolayı sonsuz şükranlarımı, saygılarımı ve sevgilerimi yolluyorum, iyiki varsınız...

En iyi dileklerimle. Esen kalın... " 
~ İbrahim Birol ~

****

Yukarıda Resmini gördüğünüz,

Deshun Wang 

83 yaşındaki bu genç delikanlının 60' dan sonra yaptığı ilham verici başarı öyküsü ...
44 yaşında İngilizce öğreniyor..
49 yaşında evsiz sokaklarda kalıyor hiç bir varlığı yok..
50 yaşında yüzme öğreniyor...
70 yaşında kaslarını güçlendiriyor...
79 yaşında ise ilk kez podyuma çıkan Wang; “Herkes istediği kadar hayatını değiştirebilir. Önemli olan bir amacın olması. Kafa olarak sağlıklıysan, ne yaptığını biliyorsun demektir” dedi...
83 yaşındaki Deshun Wang, Çin’de oyunculuk ve modellik gibi işlerle uğraşıyor. Son derece aktif bir yaşam süren Wang yaşlılık konusundaki tüm tabuları yıkıyor..



İki çocuk ve bir torun sahibi olan 83 yaşındaki Deshun Wang hala hayalleri olduğunu ve gerçekleştirmek istediğini söylüyor. Wang; “Yaşınızı doğa belirler ancak kafa yapınızı siz” diyor...
Sizden Başka Hiç Kimse Başarılı Olmanızı Engelleyemez..👏💪

****
... İhtiyarlıyor muyuz yoksa yaşlanıyor muyuz? Yaşlanmak yaş almaktır dün adına bugünden ve bir anlamda bedene dairdir. İhtiyarlamak ise ruhumuza dair bir evredir. Misal çok yaşlanınca gözlerimiz, ihtiyarlayınca ruhumuz körelir.
‘Toplumsal yaşlanma’ diye bir tanım olsa da ‘toplumsal ihtiyarlama’ henüz literatürde yer bulamadı. Tıp bilimi toplumsal yaşlanmayı ‘doğumda beklenen yaşam süresi’, ‘toplumun ortalama yaşı’ gibi göstergeler bağlamında değerlendiriyor. Misal, yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 4’ten az ise genç nüfus, yüzde 4 ile yüzde 6.9 arasında ise olgun nüfus, yüzde 7-yüzde 10 arasında ise yaşlı nüfus, yüzde 10’un üzerinde ise çok yaşlı nüfus olarak tanımlanmaktadır. Oysa bu yaklaşım baskıcı rejimlerin mağduru kitleler için kifayetsiz olup yeni bir ihtiyarlık indeksi oluşturmak elzem.
Her ne kadar Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 1963 yılında yaşlıları “45-59 yaş için orta yaşlılar, 60-74 yaş için yaşlılar, 75 üstü için ihtiyarlar” diye kronolojik olarak üçe ayırsa da bu tanıma itirazlar var. Günümüzde yaşlanmanın terminolojisinde kronolojik, biyolojik, fizyolojik, psikolojik, sosyo-kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşlanma yer bulsa da ihtiyarlığa dair kavramsallaştırma eksiklikler içeriyor.
Bu bağlamda ülkelerin mutluluk, barış, olumlu deneyim, hukukun üstünlüğü vb. endeksleri kıyaslamalı veriler sunmakla kalmıyor aynı zamanda o toplumlarda insanların yaşlı mı yoksa ihtiyar mı kılındığının da ipuçlarını içeriyor. Misal Gallup’ un 2019 Küresel Memnuniyet Araştırması’ nda “en az olumlu deneyim yaşayan ülke Afganistan ama Türkiye de sondan dördüncü. Yine Hukukun Üstünlüğü Endeksi' nde 126 ülke arasında 109. ve Küresel Barış Endeksi' nde 163 ülke arasında 149. sıra ile sonlarda geliyoruz. 
Gel de ihtiyarlama!

Zeki Gül

Günün Sözü : " Sizden Başka Hiç Kimse Sizin Başarılı Olmanızı Engelleyemez."

 Gerçek Dostlar  ⚠️


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder