28 Ekim 2020 Çarşamba

MEVLİD KANDİLİ (2020)

 












Merhaba Gönül Dostlarım,


Mevlid Kandili 


Mübarek geceler, İslam dininin kıymet verdiği gecelerdir. Allahü teâlâ, kullarına çok acıdığı için, bazı gecelere kıymet vermiş, bu gecelerdeki, dua ve tevbeleri kabul edeceğini bildirmiştir. Kullarının çok ibadet yapması, dua ve tevbe etmeleri için bu geceleri sebep kılmıştır. (S. Ebediyye)

Açıklama

Açıklama

Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili, İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının Onikinci gecesidir.
Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Kuranı kerimde yer almamaktadır. İslam'da Hz. Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır.


Bu gün ve gecede Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.
Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.
Tefekkürde bulunulmalı; "Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah' ın benden istekleri nelerdir" gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.
Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı belirlenmeli.
Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

Alıntı : sabah.com.tr

https://youtu.be/XCQgjdSZIiI?si=HOqcgbpPBz3zzCtx

" Bu güzel Kandil gününün ve gecesinin vatanımıza milletimize,  islam alemi ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesi  ve ayrıca  bu Kandil gününde, Tüm şehitlerimize Allah' tan Rahmet, gazilerimize ve yaralılarımıza acil şifalar diler ,  şehit ailelerine ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı dilerlm. "                                                                                                                                                           Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun...                                                                    İbrahim Birol


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder