7 Mayıs 2022 Cumartesi

ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN




Merhaba Gönül Dostlarım,

 Bu özel günde, annenize karşı duyduğunuz hisleri anlatacak doğru kelimeleri bulmak şaşırtıcı derece zordur. Söylenecek çok şey olmasına rağmen, onun için en iyi cümleleri seçmeniz gerektiğini bilirsiniz.
sayın Gülseren Budayıcıoğlu' nun bugünkü Hürriyet Gazetesindeki köşesinde yayınlanan bir yazısını sizlerle paylaşıyorum. 
Esen kalın,

  
İbrahim Birol

Sevgili okuyucularım... Yarın Anneler Günü.

Şimdiden bütün annelerin bu özel gününü içtenlikle kutluyorum. Bugünkü yazımda sizlere biraz anneleri anlatmak istiyorum.
Bizler anneliği annelerimizden öğreniriz. Doğduğunuz gün sizi şefkatle sarıp sarmalayan, yere göğe koyamayan, öpmelere doyamayan, sizi canından çok seven bir anneye sahipseniz eğer, bu dünyanın en şanslı insanlarından birisiniz demektir. Gelecekte siz de çocuklarınıza çok iyi bir anne olma potansiyeline sahipsiniz demektir. Yani sadece siz değil, sizden sonraki kuşakların da kaderi güzel olacak demektir.
Başka bir deyişle, biz kadınlar yalnızca doğurmakla kalmıyor, aynı zamanda o çocukların kaderini de bir ölçüde yazabiliyoruz. Ve yazdığımız bu kader kuşaklar boyu aktarım yoluyla devam ediyor. Burada babaların rolünü yadsımıyorum elbette, ama gün madem annelerimizin günü, babaları konuşmayı da onların gününe bırakıyorum.
İŞTE BU YÜZDEN KUTSAL
Bizler önce sevgili annemizin bebeği, sonra da bebeğimizin annesi, belki de büyükannesi oluyoruz. Tabiat kendine bakamayan, bir sahibi olmazsa hayata tutunamayan, yaşayabilmek için bizlere ihtiyacı olan bir küçük bebeğe bakmak, onun tüm sorumluluklarını almakla yükümlü kılıyor bizleri. Önce can taşıyor, sonra da o canın beslenmesini, büyümesini, sağlıklı biri olarak hayata devam etmesini sağlıyoruz. İşte bu yüzden annelik kutsaldır diyoruz ya zaten.
SEVGİYİ ESİRGEMEYİN
Sevgili anneler...
Hayatın bizlere hediyesi olan çocuklarımıza çok iyi bakalım. Sadece onların bedensel ihtiyaçlarına değil, psikolojik ihtiyaçlarına da önem verelim. Yani sevgimizi, şefkatimizi, merhametimizi onlardan hiç esirgemeyelim. Sizden alacakları bu sevgi ve şefkat, bir çocuğun sizden emdiği süt kadar önemli bir ihtiyacıdır. Sevgisiz büyüyen çocuklar kendilerini hep yarım hisseder, içlerinde oluşan boşluk duygusunu hiçbir şeyle dolduramazlar.
Onların gelecekte nasıl insanlar olacağı, başarıları, sosyalleşebilmeleri, toplum tarafından sevilip sayılabilmeleri, saygın ve itibarlı bireyler olabilmeleri, bizim onları özellikle yedi yaşa kadar nasıl yetiştirdiğimize bağlıdır.
GÖZLERİNİN IŞIĞI SÖNER
Annelerinin öncelik verdiği, sadece sevmekle kalmayıp ona ve haklarına saygı gösterdiği çocuklar büyüyünce kendini sevmeyi, kendine ve başkalarına saygı göstermeyi öğrenir. Toplum tarafından çabuk sevilir ve sayılır. Bir iş sahibi olmak için girdiği mülakatlarda önce o seçilir. Toplumda aranan, sorulan, her yere davet edilen, el üstünde insanlar olurlar.
Sevilmeden büyüyen çocukların ise gözlerinin ışığı bile sönük olur. Hayat istese de onların yüzünü bir türlü güldüremez, şöyle içten bir kahkaha attıramaz onlara.

ANNE OLMA DİPLOMASI
1- Çocuklarınıza küçük yaştan itibaren ufak tefek sorumluluklar verin.2- GURURLARINI KIRMAYIN Çocuklarınızı özellikle başkalarının yanında asla utandırmayın, aşağılamayın, gururlarını kırmayın.3- İSTEKLERİNİ ÖNEMSEYİN  Çocuklarınızla ilgili önemli kararlar alırken bunu mutlaka onlarla konuşun, onların isteklerine önem verin. 4- ŞİDDETTEN UZAK TUTUN Çocuklarınıza asla şiddet uygulamayın.5- DERDİNİZE ORTAK ETMEYİN  Kendi dertlerinizi ve özellikle eşinizle ilgili sorunlarınızı çocuklarınıza anlatmayın, onları bu sorunlara ortak etmeyin.6- ONA MUTLULUĞU ÖĞRETİN Çocuklarınız sizden nasıl mutsuz olunacağını değil, nasıl mutlu olunacağını öğrensin. Mutlu annelerin çocukları da mutlu olur.7- ONLARI BORÇLANDIRMAYIN Onlara iyi bakın ama yeri gelince hayır demeyi de ihmal etmeyin.8- ASLA TERK ETMEYİN Çocuklarınız en az yedi yaşına gelene kadar onları asla terk etmeyin, aslında hiçbir zaman ve hiçbir nedenle terk etmeyin.9- ÖNEMLERİNİ HİSSETTİRİN   Çocuklarınızı asla ihmal etmeyin.10- ONLARI SEVİN, SAYIN Bir anne yuvasında ne kadar mutlu olur, çocuğunu ne kadar sever ve sayarsa çocuklarına da o kadar iyi bir örnek olur. Unutmayalım, çocuklarımız bizim onlara söylediklerimizden çok gördüklerinden, tanık olduklarından, onlara yaşatılanlardan etkilenir. Mutlu annelerin çocuklarının da kaderi güzel olur. Ne çok şey istedim değil mi sizden? Annelik işte bunun için bu kadar kutsal ya...Anneler Günü’müz hepimize kutlu olsun. 
Sevgilerimle...
Dr. Gülseren Budayıcıoğlu
Dr. Gülseren Budayıcıoğlu

" Sen benim kalbimde gizli tuttuğum en güzel varlıksın anne. Anneler Günün Kutlu olsun. "
the Year 
  Gerçek Dostlar  ⚠️                                                     

                        7 Mayıs 2022 Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder