16 Mayıs 2022 Pazartesi

AYDINLIĞA AÇILAN KAPI

 


Merhaba Gönül Dostlarım,

Sevgili okuyucularım... “Yaralarımız, ışığın girdiği yerdir” der Mevlana.


Öyle ya, yaralar hem kanatır hem de erkenden büyütür bizi. Tıpkı fiziksel yaralardan kaçamadığımız gibi duygusal yaralardan da kaçamayız. Sanırım insan olup da yara almadan büyüyen kimse yoktur. Biz insanlar her zaman duygularımızla var olur, onlarla sever, sevilir, seviniriz. 

Onlarla derinden kırılır, umutsuzluğa düşeriz. Hayatın rengi de bizim ne hissettiğimize bağlı olarak değişir. Bazen karanlıklarla cebelleşir, griler arasında kaybolur, bazense aydınlığın keyfini çıkarırız. Siyahlar ve griler de insan olmanın bir parçasıdır elbette ama aydınlığa açılan kapı her zaman sevgiden geçer. 

Dünyaya geldiğimiz ilk günden itibaren sevgi öylesine önemlidir ki özellikle bebeklik döneminde ondan mahrum kalırsak yaşadığımız stres beynimizin haritasını bile değiştirebilir.

YOK SAYILMANIN ACISI

Aileleri tarafından benimsenmeyen, ihmal edilen çocuklara verilen mesaj “Sen yoksun” dur. Çocuğun haklarının ihlal edilmesinin mesajı ise, sana değer vermiyorum, seni sevmiyorum. Aileleri tarafından yok sayılarak, sevilmeyerek, dışlanarak yetişen çocuklar bunun acısını ömür boyu çekerler. Ufacık omuzlarına yüklenen ağır yük, hem onların gönlünce büyüyüp gelişmesini engeller hem de yetişkin olduklarında katlanarak çoğalır. Kimsenin sevmediğini kendileri de sevmez. Bir türlü herkes gibi olamaz, şöyle içten bir kahkaha atamaz, geleceğe umutla bakamaz, hayatın her türlü acısını, derdini mıknatıs gibi kendilerine çekerler.

ÖFKESİ DAĞLARI AŞMIŞ

Sanki bu koca dünya herkesi alır da içine, bir tek onları almaz. Herkes bu dünyanın sahibiyken onlar eğreti otururlar, dünya bile kabul etmez onları. İçlerindeki öfke önce onları yakıp kavururken, affedemedikleri onlara ne kadar yakınsa sırtlarına yüklenen yük de o kadar ağır olur.  

Şu anda hayata en karanlık yerinden baktığının bilmem farkında mısın? Her gecenin bir sabahı vardır derler ama sen çocukken sana öğretilenlerle, zihnine kodlananlarla yaşamaya devam edersen senin hayatına güneş istese de yaklaşamaz. Ailene olan öfkeni kendine yöneltmeOnlar sevmediyse sen sev, koru, kolla, yücelt kendini. 

Onlar senin değerini bilmemiş ama sen bil. Artık güneşe bakma zamanı. 


Dr. Gülseren Budayıcıoğlu

Günün Sözü : " Her gecenin bir sabahı vardır."
the Year 
  Gerçek Dostlar  ⚠️                                                     

                       16 Mayıs 2022 Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder