17 Mayıs 2022 Salı

İNSAN İLİŞKİLERİNDE DEVAMLILIK

 









Merhaba Gönül Dostlarım,

ÖNCE KENDİNİZİ TANIMAK…

Doç. Dr. Şafak Nakajima

Sağlık sorunlarının kaynağının ikili ilişkileri olduğunu saptadığımda hastalarım, bu sorunlardan hızla kurtulmanın yollarını sorarlar.
Onlara, sizlerle de paylaşacağım şu çok önemli gerçekleri hatırlatırım:

Hayatınız boyunca kuracağınız en yakın ve en uzun ilişki, kendinizle olandır.
Kendinizle kurduğunuz ilişkinin niteliği, başkalarıyla ilişki kurma biçiminizi belirler.
Sağlıklı bir ilişki için öncelikle kendinizi tanımanız gerektiğini fark ettiğinizde, başka bir insanla doğru bir ilişki kurma olasılığınız artar ya da gerektiğinde yıkıcı ilişkinize son vermeniz mümkün olur.

Benlik farkındalığınız arttıkça, kendinize ve başkalarına daha sağlıklı bir mesafeden bakar, olayları daha net görürsünüz.
Bu mesafe, tüm farklılıklara ve sorunlara rağmen aranızda bir zamanlar tutkunun, aşkın ve sevginin olduğunu hatırlamanıza yardımcı olur.
Ya da bir zamanlar sevgi, mutluluk ve eğlence dolu zamanları paylaştığınız o insanı hala seviyor olsanız bile, yaşamınızda artık ona yer vermenizin doğru olmadığını fark edebilirsiniz.

Mutluluk ya da mutsuzluğunuzun sorumluluğunu başka birinin omuzlarına yüklemeniz, hayal kırıklığına uğrayacağınız, incineceğiniz ve sonunda muhtemelen çıldırma noktasına varacağınız anlamına gelir.
Bilinçlendikçe, suçlamanın ve gereksiz yere suçu üstlenmenin, iyi bir yaşam için asla yararlı bir yaklaşım olmadığını öğrenirsiniz.
Öfkenizin, hayal kırıklığınızın, yalnızlık korkunuzun, kötü muamele ya da ihanete uğramışlık hissinizin bilincine varmanız, sorunların çözümünde üstlenmeniz gereken rolü anlamanızı sağlar.

İlişkinizde mutlu olmanızın ya da gelecekte daha iyi bir ilişki kurmanızın yolu, nerelerde tıkandığınızı, hangi hataları sürekli tekrar ettiğinizi görmenizden geçer.
Dolayısıyla ilişki sorunlarının çözümüne odaklanmadan önce, zaaflarınızı tanımanız ve onları daha etkin bir şekilde yönetmeyi öğrenmeniz esastır.
Ancak o zaman ilişkinizde kalıcı bir iyileşme ya da gerektiğinde sağlıklı bir ayrılık mümkündür.

Duygularınızı farklı açılardan bakarak keşfetmeniz, her anlamda paha biçilemez bir kazanımdır.
Bu kazanımsa, daha sağlıklı bir zihin, beden ve yaşam demektir.

www.safaknakajima.com 

" Sevdiğiniz insanlardaki eksiklikleri görmezden gelirsiniz, ne zaman sevginiz biter o zaman bütün eksikliklerini bir çırpıda açığa çıkarırsınız."

the Year 
  Gerçek Dostlar  ⚠️                                                     

                   17 Mayıs 2022 Antalya-Türkiye


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder