13 Mayıs 2022 Cuma

ANNELERE ÖNERİLER

 














Merhaba Gönül Dostlarım,

Sevgili arkadaşlarım,

“Annelere Öneriler” serisine bugün de devam ediyorum. İkinci önerimi aşağıda paylaşıyor, sizlere katkı sağlamasını, biraz olsun yardımcı olmasını ümit ediyorum.

Öneri 2:
Çocuklarınızı özellikle başkalarının yanında asla utandırmayın, aşağılamayın, gururlarını kırmayın. Çok kızsanız bile onların küçücük zihinlerinde derin yaralar açmayın, onlara kötü isimler takmayın, küfür etmeyin, bedensel özellikleriyle alay etmeyin, onlara çok baskı yapmayın, kendi doğrularınızı onlara dayatmayın, onların düşüncelerine ve fikirlerine önem verin, dinleyin, anlamaya çalışın. Aksi takdirde o çocuklar gelecekte utangaç, güvensiz, bildiğini söyleyemeyen, kendi hakkını koruyamayan, hep ezilen, kendisiyle hep kavga eden, başarılarıyla bile övünemeyen, kendini hep başkalarından küçük gören yetişkinler olurlar. Mutluluk bu kişilere pek uğramaz.
**
Ah, bir çocuk için utandırılmak ne fenadır değil mi? Gönül ister ki hiçbirimiz yaşamamış olalım ve yaşatmayalım… Umarım hiç başınıza gelmemiştir ama sizin çocukluğunuzdan kendinizi utanmış, utandırılmış hissettiğiniz anlar var mı? Eğer olduysa, sizde nasıl can buldu bu duygu? İstemeden de olsa çocuğunuza yaşattığınız oluyor mu?

Paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.

Sevgilerimle…

 Dr. Gülseren Budayıcıoğlu


Günün Sözü : " Çocuklarınızı başkalarının yanında asla utandırmayın, aşağılamayın, gururlarını kırmayın." Gülseren Budayıcıoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder