3 Eylül 2016 Cumartesi

KRONOLOJİK YAŞ NEDİR?















Değerli Dostlar,

Son günlerde yazılarımızda Biyolojik yaş veya Kronik yaş sözleri aklınızı karıştırmış olabilir. Atalarımız ne demiş " Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün" Bu söz boş yere söylenmiş bir söz olmasa gerek, bu sözün bir başka mecazi anlamı var olabilir diye düşünüyorum. Burada  kendi iç dünyanla, dış görünümünün aynı olması anlamında kullanılmış olma olasılığı kuvvetle muhtemel.  Fakat bu Ata sözü bugünkü yaşantımızda farklı algılanabilir. Bu bir Biyolojik yaş ile Kronolojik yaş çatışması olabilir mi? neyse bu kısmın tartışmasını uzamanlar daha iyi yapacaktır.

Bu yazımda aynı konulara devam ediyorum, konuyla ilgili farklı uzman görüşlerini sizlere aktarıp yine son kararı bu sefer siz değerli okuyucularıma bırakıyorum. Yazımın son bölümünde bizlere bir Test öneriliyor. Testi Hep birlikte uygulayalım, umarım sonuçlar beklentilerimize cevap verir niteliktedir. Ayrıca yazı sonunda sizlere verdiğim Link adresinden, doğru Kronolojik  yaş hesaplamanızı  yapabilirsiniz.
Kendinizi Sevin Ve Mutlu Olun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.
İbrahim Birol
****                                                                                                
Biyolojik yaş nedir,
 Biyolojik yaş nasıl ölçülür ve biyolojik yaşımı nasıl öğrenebilirim. İnsanların nüfus cüzdanlarında yazan doğum yılı tarihi ile belirledikleri yaş ile kronolojik yaşı birbirinden farklılık gösterebilir. Çünkü kimi insan hayat şartları gereği çok küçük bir yaşta olgunlaşırken kimisi çok daha ileri bir yaşta ancak olgunlaşabiliyor. Buna ruh yaşı adıda veriliyor. İnsanların biyolojik yaşı ile ruh yaşı kişinin gerçek yaşından daha büyük olabileceği gibi, çok daha küçükte olabilir. Biyolojik yaş bulunduğunuz ortam, yaşam koşulları, beslenme gibi bir çok faktöre bağlı olarak değişiklikler arz edebilir.


Biyolojik yaşı hesaplamak için çeşitli testler uygulanmaktadır. Ancak kötü alışkanlıklara sahip olan kişilerin biyolojik yaşlarının normal yaşlarından yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Biyolojik Yaş Hesaplama Testi

genç insan resmi ile ilgili görsel sonucuBiyolojik yaşı hesaplamak için en çok kullanılan test statik denge testidir. statik denge testi, biyolojik yaşınızı öğrenmek amacı ile kullanabileceğiniz basit ve güvenilir bir testtir. Yapmanız gerekenler sırası ile şu şekilde, ayakkabılarınızı çıkartıyorsunuz ve düz bir zemin üzerine geliyorsunuz. Solaksanız sol ayağınızın üzerine değilseniz sağ ayağınızın üzerine gözleriniz kapalı bir şekilde ne kadar durabildiğinizi ölçün. Bunun için sert bir zemin gerekiyor. Gözleriniz kapalı bir şekilde tutmanız önemli daha sonra ayağınızı yerden yaklaşık olarak 6 cm yukarı kaldırmalısınız. Yani dizinizi 45 derece kadar bükmeniz gerekiyor.


Test sonucuna gelince ise şu şekilde belirliyorsunuz. 4 saniye boyunca durabildiyseniz 70, beş saniye kadar durduysanız 65, yedi saniyede 60, sekiz saniyede 55, dokuz saniyede 50, oniki saniyede 45 civarında bir biyolojik yaşınızın olduğunu düşünebilirsiniz. Eğer tek ayağınız üzerinde gözleriniz kapalı bir şekilde 16 saniye ve çok daha uzun bir süre durduysanız biyolojik yaşınız 40 ve daha düşük anlamına geliyor.
Bu testi uygularken üç kez tekrarlayıp sürenin ortalamasını almanız sizin için çok daha sağlıklı bir sonuç verecektir. Testi yaparken düşme riski varsa yanınızda biri varken denemenizde yarar var.
Kaynak:  Alıntı

http://hesaplamamotoru.com/yas/

 Günün Sözü :"Gençlik bir hata, orta yaşlılık bir mücadele ve yaşlılık ise pişmanlıktır." B. Franklin



İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
Eylül 02, 2016, Antalya











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder