1 Eylül 2016 Perşembe

SİZ HANGİ YAŞTASINIZ?



yaşlılık



Merhaba Dostlar,

Mademki söz yaşlılıktan açıldı, dünkü yazımızın bir  devamı olarak;
Yaşlanma kelimesi çoğu insan için ürkütücüdür. Vücut ve cilt yaşlanma hızı bazen kişinin yaşından çok daha ileride olabilir. Yani kişi bulunduğu yaştan daha yaşlı görünebilir. Bununla birlikte, ileri yaşına rağmen yaşının çok çok altında genç bir görünüme sahip kadınların sayısı da az değildir. Yani yaşlanma hızınız çok önemlidir. Elinizden geldiği kadar bu hızı düşürmeniz gerekir.

En iyi dileklerimle. Esen kalın.


yaşlılık resimleri ile ilgili görsel sonucu

Vücut yaşı nasıl hesaplanır, vücut yaşınız kaç?

İngiliz bilim adamları, insanın gerçek vücut yaşının fiziksel sağlık göstergeleriyle hesaplanabileceğini düşünüyor. Yaşlanma Uzmanı Prof. Robert Weale, biyolojik yaşın takvim yaşından daha fazla olabileceğini savunanlardan... Biyolojik yaşı hesaplama testi Daily Mirror gazetesinde yayınlanmıştı. İşte o test: den daha fazla olabileceğini savunanlardan...

Yaş kavramına yeni bakış açıları

Yaşam boyu gelişim uzmanı Bernice Neugarten, toplumda takvim yaşı (kronolojik yaşın) gittikçe daha elverişsiz bir niteleme olduğunu savunmaktadır. 28 yaşında belediye başkanı, 40 yaşında bir büyükanne, 65 yaşında bir okul öncesi çocuk babası, 70 yaşında bir öğrenci, artık yaşam olaylarının uygun zamanlaması hakkında eski varsayımların yaşantımıza yön vermediğini göstermektedir.
Dahası günümüz dünyası, nasıl yakınlık kuracağımız, başarı ya da başarısızlıkla nasıl başa çıkacağımız gibi konular yaşam boyu tekrar tekrar karşımıza çıkmaktadır.
yaşlılık resimleri ile ilgili görsel sonucuTüm yaş kavramlarını bir örnekte birleştirmek gerekirse; 70 yaşında bir adamın (takvim yaşı) fiziksel sağlığı yerinde olabilir (biyolojik yaş), bellek problemleri yaşayabilir ve eşinin yakın zamanda hastaneye yatmış olmasının gerektirdiği sıkıntılarla baş edemeyebilir (psikolojik yaş) ve düzenli olarak golf oynadığı bir çok arkadaşı vardır (sosyal yaş).
Her bir insan yalnızca kendine has süreçlerden geçerek hayatını devam ettirir. Yaşanan kayıplar, kazanımlar, edinilen roller, beslenme alışkanlıkları, sosyal ilişkilerdeki başarılar ve daha niceleri..
Bu bilgiler ışığında, kimlik bilgilerinizde yer alan gün/ay/yılı tekrar düşünün, siz yalnızca orada yazan rakamlardan mı ibaretsiniz yoksa daha fazlası mı var?
Amerikalı beysbol oyuncusu Satchel Paige’in sorusunu tekrar sormak istiyorum: Eğer kaç yaşında olduğunuzu bilmiyor olsaydınız, kaç yaşında olurdunuz?
 Kaynak : CNN Türk

https://youtu.be/QqoVRQJWB3w





 Günün Sözü : İnsan, ihtiyar olmaya karar verdiği gün ihtiyarlar.” (Jean Anouilh)

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
Ağustos 31,2016, Antalya




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder