7 Eylül 2016 Çarşamba

MERHABA DİYEBİLELİM HAYATA






Çok Değerli Dostlarım,

Bugünkü yazımızın konusu ' Merhaba Diyebilelim Hayata'
bir yerlerde tıkanıp kaldığında hayat, soluk almak güçleştiğinde, yüreğin susup, mantığın sürüklemeye başladığında ayaklarını; dağlara dönmeli yüzünü insan..
yeni patikalar yeni yollar seçmeli yüreğini ferahlatacak.. yeni insanlarla tanışmalı, yeni keşifler yapacak..
Hep isteyipte bir gün yaparım diye ertelediği ne varsa gerçekleştirmeyi denemeli..
her geçen gece ölüme bir gün daha yaklaştığını ve zamanın bir nehir, kendisinin bir sal olupta, o dursa da yolculuğun devam ettiğini anlamalı..

Baş döndürücü bir hızla geçiyorsa birbirinin aynı günler, her akşam aynı can sıkıntısıyla eve giriliyorsa, değiştirmeye çalışmalı bir şeyleri..
 

Bu konuda kendi kitabını yayınlayan çok değerli sinema sanatçımız Filiz akın kitabı hakkında ve Hayata merhaba  demenin anlamını aşağıdaki cümlelerle ifade ediyor.

Kendinizi Sevin Ve Mutlu Olun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.


Filiz Akin, bu kitabi niçin yazdı? Kendi dilinden anlatıyor: Ben bu kitabı, sağlığı yerinde olup tek derdi can sıkıntısı olanların sıhhatlerinin kıymetini bilmeleri için, hasta yakınlarına sevgi ve şefkatin yerini görmeleri için, hasta olanlara moralin gücünü anlatmak için hazırladım. Can çiçekleri gibi inançla, inatla hayata tutunanların iyileşmeleri, hatta imkansızı başarmaları bile mümkün. Yıllar önce "Güzelliklere Merhaba" demiştik birlikte. Şimdi de bu kitabımla size ve hayata merhaba demek istedim. (160 Sayfa / Hayata Merhaba
Filiz Akin                                                                                       

Hiç düşündün mü ya da bileniniz var mı içinizde “MERHABA” ne anlama geliyor diye?
Çok ilginç bir o kadar da hoş ve sıcak bir anlamı varmış meğer. “Merhaba” aslında farsça kökenli olup “benden size zarar gelmez” anlamına geliyormuş. Çok hoş değil mi?
AVUÇ İÇİNDE KELEBEK RESİM ile ilgili görsel sonucuBunu öğrendikten sonra karşımdaki insana merhaba demek daha bir anlamlı benim için. Bir rüya gibidir aslında yaşanan her şey. Hepsi ayrı bir hikaye... Kimi zaman mutlu. Kimi zaman mutsuz son ile biten. Benim hikayelerim hep mutlu son ile bitti bitecek… Çünkü ben her mutsuzlukta “mutlu olunabilecek bir şeyler” olduğunu öğreniyorum... Sizde öğrenebilirsiniz dostlar inanın çok zor değil. Hayat o kadar kısa ki hiçbir şey üzülmeye değecek kadar önemli değil...Bazen mutlu olmak için bir güler yüz bir tatlı söz bile yeter. Bazen de bir merhabayla başlar mutlu şeyler. Bir merhaba hayatını değiştirir insanın baştan sona… Sabah kahvaltımızı ailemizle sevgi dolu bir ‘merhabayla’ başlasak onlara sizi seviyorum diyebilsek, yarın sanki yokmuş gibi mutluluğumuzu paylaşsak ve ardından, bu güzel yaz ayının güneşli günlerinde, kendimizi dışarıya atmak ne güzel olurdu. Bir sabah yürüyüşü ile birlikte, rastladığımız her insana ” merhaba” demek! Hatta kaldırımın kenarında, miyavlayan sokak kedisine “miyav” diye karşılık versek(!) veya küçük bir köpek yavrusuna(!) Serçelerle kargalarla selamlaşsak(!) Bakkal amcayla, esnafla, gördüğümüz herkese tebessüm edip o esirgediğimiz sözü söyleyebilsek.

hayata merhaba diyebilmek resim ile ilgili görsel sonucuSakın ola ki! İçinizden olacak iş mi demeyin. Bu düşünceleri tatbik etmeye çalışınız. Günümüz dünyasında, komşumuzu bile tanımaz olduk, ayaküstü hoşbeş sohbet etmek şöyle dursun, bir selamı bile esirger olduk. Çocukluk günlerimi gözden geçiriyorum da, dini bayramlarımızda, yılbaşında birkaç gün öncesinden, tanıdıklarımıza, arkadaşlarımıza bayram ve yılbaşı kartları gönderirdik. Yakınımızda olanları da, ziyaretlerde bulunarak, bir merhaba derdik, halini hatırını sorar istekleri varsa yerine getirmeye çalışırdık saygı ve hürmette eksik etmemeye özen gösterirdik. Şimdilerde ise kimse kimsenin kapısını çalmaz oldu. Teknoloji çağında hepimiz dijital olduk. Dijital tuşlara basarak gönül alır olduk. Neredeyse konuşmayı da unutacağız bu dijital Dünyada… Diyorum ki bugünden itibaren unutmayalım haydi bu sabah merhaba demeye başlayalım. Herkese tüm sevdiklerinize, görün o pozitif enerji nasıl size dönecek ve gününüz güzel geçecek… Sanal alemdeki dostlarımızı da ziyaret etmeyi ihmal etmeyelim. Şu an bu mesajı okuyan herkese benden “merhaba” = Benden size zarar gelmez dostlarım…
Sevgiyle ve güler yüzlü kalın… MERHABA

Kaynak:  MERHABA DİYEBİLELİM HAYATA güzel etkileyici yazılar YELDA YALÇIN

https://youtu.be/rG23RLJmrrY



Günün Sözü :
 Elveda diyecek kadar cesursan, hayat seni yeni bir merhaba ile ödüllendirir. Paulo Coelho

İbrahim Birol ; http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
Eylül 07, 2016, Antalya







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder