Merhaba Gönül Dostlarım,
Millî Eğitim Bakanlığı, gelecek yılın çalışma takvimini hazırladı. Buna göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılı, 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak, 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2018-2019 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Genelgede, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacağının, Orta öğretim Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelge ile belirlendiği hatırlatıldı.
Buna göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 21 Ocak 2019-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.
Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9´uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak.
Veriler Milli Eğitim Bakanlığı
Veriler Milli Eğitim Bakanlığı
17 Eylül 2018 tarihinde yeni bir döneme başlayacak olan tüm okullarımız, öğrencilerine kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen gençler yetiştirecek. Bu kurumlardan mezun gençlerimiz, başarılarıyla milletimizin kültürünü dünyaya anlatan birer elçi olacaklar.
Aramızda okulların açılışı yaklaştıkça okul sendromu yaşamayan yok gibidir. Biraz zor olsa da artık tatilin bittiğini kabullenmek zorundayız.
Genellikle okula yeni başlayanlar çocuklarda görülen anne-babadan ayrılıp okula başlama korkusudur. Bu çocuklar yeni ortamlara uyum sağlamakta zorlanır. Okulda aşırı tepkiler , ağlamalar olabilir. Aileler okula bırakıp gitmeyi tercih eder. Oraya alışacaklarını düşünürler ama bir kısmında bu korku sürekli olur ve öğretmen baş edemez. Devamlı sınıftan çıkmak ister. Anne babayı tekrar göremeyecek korkusu olabilir. Genelde anne babaya çok bağlı güvensiz çocuklarda olur.
Çocuk okula gitmediği zaman bu sorunlar ortadan kalkar tamamen normalleşir. Okula götürülmeye kalkıldığında şikayetler başlar. Korku dışında bulantı, kusma , baş ağrısı gibi bedensel şikayetlerde olabilir. Evden okula gitme fikri bile bu belirtileri tetikleyebilir.
Kreşe gitmiş çocuklarda daha küçük yaşlarda sosyal ortamlara alıştığı için okul fobisi daha az görülür. Yine de kreşe başlayan çocuklarda korkular kreş döneminde olabilir. Çocuğa güven verip ortama alıştırmak durumu genelde çözer.
Okul fobisi okula başladıktan daha sonraki yıllarda da görülebilir. Lise yıllarında bile görülür. Çocuğun ya da ergenin yaşadığı psikolojik hastalık veya travmalar okul korkusunu tetikler. Daha sonra başlayan fobiler önemlidir ve tedavi gerektirir. Okula başlama dönemindeki okul korkuları genelde birkaç yaklaşımla azalır. Ama uzun sürenlerin tedavi edilmesi gerekir. Alıntıdır
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala başta Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk´a yeni görevinde sonsuz başarılar dileyerek, tüm eğitim görevlilerine, öğretmenlerimize, velilere ve öğrencilerimize bu düşünceler içinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesini temenni ederim...
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala başta Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk´a yeni görevinde sonsuz başarılar dileyerek, tüm eğitim görevlilerine, öğretmenlerimize, velilere ve öğrencilerimize bu düşünceler içinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesini temenni ederim...
İbrahim Birol
Günün Sözü : ”Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, Türk iktisadiyyatı, Türk şiir ve edebiyatı bu güzelliklerle gelişir.” (Atatürk)
İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
6 Eylül 2018, Antalya- Turkey
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder