11 Eylül 2018 Salı

YAZA VEDA VAKTİ...







Merhaba Gönül Dostlarım,

Çok acı bir gerçek ki zaten hiç anlamamışımdır yazın neden sadece üç aydan ibaret olduğunu..  kaldı ki günümüz hava koşullarında o üç ayında bir ayı zaten (haziran oluyor bu) ha yaz geldi, gelecek beklentileriyle geçiyor. ee ağustosun da haa yaz bitti, bitecek üzüntüleriyle geçtiğini var sayarsak geriye bir tek dolu dolu yazı geçirdiğimiz temmuz ayı kalıyor..
 Benim mevsim takıntılarım vs yoktur.. bulunduğum zaman ve ortamdan keyif almaya bakarım..
Güzelim Türkiye' min bazı bölgelerinde yaz mevsimi hala devam ediyor, yazarın dediği gibi,


Şimdi deniz vakti, plajlar bizi bekliyor ... 





''Yaz mevsimi daha bitmedi. Bilinmez kim sağ çıkar, kim bizi terk eder önümüzdeki yaza kadar ... Bu hayata bir defa geliyoruz, biraz da kendimizle ilgilenelim, 

sayılı kalan yaz günlerimizde, soğuk kış günleri için moral, güneş ve enerji depolayalım ..

''Yaz ne zaman biter?

İnsanların yaz mevsiminde en çok merak ettiklerinin başında yaz mevsimi ne zaman bitecekyaz ne zaman bitecekyazın bitmesine ne kadar kaldı gibi sorular gelmektedir. Takvimsel olarak yaz mevsimi 1 Haziranda başlar. Meteorolojik açıdan ise yaz sıcakları bazı yıllar mayıs ayında başlayabilir diyebiliriz. Yani yaz mevsiminin meteorolojik açıdan ne zaman geleceği veya biteceği takvimsel tarihlere göre farklılık göstermektedir.

Yaz mevsimi takvimsel olarak 1 Haziran’da başlar. Fakat meteorolojik açıdan tam olarak ülkemizde bu tarihte başladığı söylenemez. Çünkü yurdumuzun doğu kesimleri yükseltiden dolayı yaz mevsimine daha geç girerken, batı bölgeler yaz mevsimine daha erken girebilmektedir. Ancak genel olarak yaz mevsimine meteorolojik açıdan mayıs aylarının ortasında başlayıp, eylül ayının ortalarında veda edeceğimizi söyleyebiliriz. Yani yaz mevsimi ne zaman biter sorusuna yanıt meteoroloji açısından eylül ayının ilk haftası ya da ikinci haftasıdır.



Ülkemizde yaz mevsimi mayıs ortasından başlar, haziran, temmuz, ağustos aylarında devam edip eylül ayı ortasına kadar sürer. Eylül ayı ilk haftası ya da eylül ayının ikinci haftasından itibaren meteorolojik açıdan havalar bozmaya başlar. Havalar ne zaman bozar sorusuna yanıt eylül ayının ikinci haftasından sonra şeklinde yanıt verebiliriz.

Alıntı : www.havaforum.com

https://youtu.be/QaSOARSKgHA                                              https://youtu.be/l_RAoLYdar4                    

yaz günleri ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucumazhar fuat özkan bu sabah yağmur var istanbulda resim ile ilgili görsel sonucu

Günün Sözü :"  Ne güzel olur yaz akşamları; Akdeniz sahilleri, Ege sahilleri, ne güzel olur memleketimin şehirleri."


 



İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/

11 Eylül 2018, Antalya-Turkey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder