12 Kasım 2019 Salı

ATATÜRK' TEN ANILAR ( 1 )





Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı




Merhaba Gönül Dostlarım,


" Uzun yıllardır yatağa bağlı olarak hayatını sürdürmüş olan, eşimin ve benim sevgili annemiz, çocuklarımın biricik ananesi ve gençlerin sevgili Güner Annesi 12 Kasım 2018 Pazartesi sabahı Allah' ın rahmetine kavuştu.
Hayat dolu bir insan ellerimizin arasından bir su tanesi gibi kayıp gitti."


Bir yıl önce ebediyete intikal eden Sevgili Annemiz ( Güner Onkök' ün) vefatının 1. yıl sene-i devriyesinde kendisini Rahmet, sevgi ve özlemle anıyoruz. 
Mekanı Cennet, Ruhu şad olsun. Acılı günümüzü bizlerle paylaşan yanımızda olan uzaktan ve yakından taziyelerini bildiren tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız."

En iyi dost en iyi sırdaş insanın annesidir. Aslında bunu bazıları anladığında geç kalıyor o yüzden en büyük tavsiyem büyüklerimizin hayatta iken kıymetini bilelim..
*****

10-16 Kasım Atatürk' ü  anma haftası kapsamında ulu önder ile ilgili  yazılarımızı ve sözleri  sizlerle paylaşmaya devam ediyorum.

Çocukluk Arkadaşım Atatürk - Mustafa Kemal'le 45 Yıl
Atatürk’ün çocukluktan itibaren en yakın arkadaşlarından biri olan Asaf İlbay’ ın hatıraları 60 yıl sonra gün ışığına çıktı. Kitap "Çocukluk Arkadaşım Atatürk –Mustafa Kemal’le 45 Yıl" adıyla Kaynak Yayınları’ ndan çıktı.
Yazar bunları hem bizzat yaşamış hem de Atatürk’ün ağzından duymuş. İşte yazarın kitabında aktardıkları:

" 10 Kasım Atatürk vefat ettiğinde Milano’ da bulunan yakın arkadaşı Asaf İlbay anlatıyor:
“Galaripa de Campari gazinosundaki hoparlör, ulu Atatürk’ün ölümünü ilan ediyordu!
‘Boğazların diktatörü Atatürk, 10 Kasım 1938 günü saat dokuzda, gözlerini hayata kapamış, ebediyete kavuşmuştur’ diye acı acı haykırıyordu.

Ecnebi diyarında idik. Bu matemli günde bizi teselli edecek kimse yoktu. Derhal biletlerimizi aldım ve sabah treni ile Türk milletinin elemini yakından paylaşmak ve son vazifeyi yapmak üzere İstanbul’a hareket ettim.

İstasyonda bir Türk arkadaş, sabah çıkan gazetelerden birisinde, bir İtalyan profesörünün Atatürk’e dair yazdığı bir yazıyı bana tercüme ediyordu.

Yazı şöyle başlıyordu:

‘Sezar, İskender, Napolyon
ayağa kalkınız, büyüğünüz geliyor.'”

ASAF İLBAY KİMDİR ile ilgili görsel sonucu

Kaynak: Asaf İlbay,
Çocukluk Arkadaşım Atatürk Kitabından
*****
Hayatında hiç Türkiye'ye gelmemiş, Amerikalı bir psikiyatri profesörü, Adı Arnold Ludwig, bir kitap yazıyor. Adı "Dağın Kralı" King of te Mountain" Dünyada ülke yönetmiş politikacılarla ilgili bu kitap, 20. Yüzyıl'da dünya liderleri ile ilgili bir seri araştırmayı kapsıyor...

Bu çalışması 18 yıl sürüyor. Dünyadaki tüm liderler arasında 2000 kişi değerlendiriliyor.Örneğin, en çok Roosvelt ve Mao 30'ar puan almışken, Nehru'ya 25, Churchill'e 22, Kennedy'ye 15 puan veriliyor. Sadece bir tek lider 31 puanla ilk sırayı alıyor.
Bu kapsamlı araştırma sonunda öne çıkan 377 devlet adamı belli ölçütlere göre tekrar değerlendiriliyor. Öne çıkan liderlerin hepsine aynı olmak üzere 200 kadar değişik kıstas uygulanıyor.
Bu kıstaslara göre 1'den 31'e kadar değişen puanlar verilip değerlendiriliyor. Uygulanan testin tam adı “Political Greatness Scale” olarak tanımlanıyor ve buna göre sıralama yapılıyor.
Bu lider “Visionary” (ileriyi gören, öngörülü, büyük görüş gücü olan) sıfatıyla, 20. Yüzyıl' ın en büyük devlet adamı unvanına layık görülüyor. Evet, işte o lider devlet adamı "Mustafa Kemal Atatürk'tür."
Mektubu bize yazan Prof. Vural Cengiz;“En ilginç olan husus, yazılı ve görüntülü Türk medyasının bu haberi hak ettiği gibi duyurmamış olması” diyor ve ekliyor: “Türk halkı, gurur duyduğu Ata'sı hakkındaki bu güzel haberden mahrum bırakıldı.
Bizlerin ilk görevi insanlarımızdan gizlenen bu gerçek bilgileri tüm millete iletmek. Saygıyla.” 


Prof. Vural Cengiz, Atatürkçü Bilim Adamları Derneği

Günün Sözü : " O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün dünya milletleri için de en büyük önderdi."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder