10 Kasım 2019 Pazar

10 KASIM ATATÜRK' Ü ANMA GÜNÜ




atatürkün ölüm 81 yılı ile ilgili görsel sonucu





Merhaba Gönül Dostlarım,

10 KASIM NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucu Ulu Önder Atatürk'ün çok sevdiği ülkesine ve hayata veda ettiği gündür 10 Kasım. 1938 yılı 10 Kasım günü saat 9'u 5 geçe aramızdan ayrılan Atatürk o gün çeşitli etkinliklerle anılır. 10-16 Kasım haftası; onun yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda Atatürk'ün konuşmalarının kendi sesinden dinletildiği, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği Atatürk'ün anıldığı hafta olarak Türk halkı tarafından kutlanır. Atatürk'ün aramızdan ayrıldığı gün, Anıtkabir ziyaret edilir. Her 10 Kasım'da Türkiye'de yaşam durur ve bayraklar yarıya indirilir. Atatürk bugün Ankara ve Türkiye'nin dört bir yanında resmi törenlerle anılmaktadır.

Bugün (10 Kasım 2019) Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğu uğurlanışının 81. yıldönümü.
Hayatını, Türk Milletinin ve Cumhuriyetinin bağımsızlığına adayan, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 81'inci yıl dönümünde kendisini ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyor! başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin Ruhları şad olsun. Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

https://youtu.be/IwJVJ3aYje8

https://youtu.be/sNufp96d9HA

https://youtu.be/ko7NUqezfbw
Günün Sözü : "10 Kasım 1938'den bugüne seni her zamankinden daha çok özlüyor ve daha iyi anlıyoruz. Ruhun şad olsun."


 10 Kasım 2019, Antalya-Turkey



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder