25 Kasım 2019 Pazartesi

KORKULARIMIZ VE CESARET




kadın-tutsak





























Psikoloji

Merhaba Gönül Dostlarım,

Bugün  ' Korkularımız ve Cesaret ' ile ilgili değişik Psikolojik bir  konuyu ve ayrıca,Türk oyuncu, senarist ve gazeteci. Gülse Birsel' in aşağıdaki ilginç bir yazısını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Cesaret gösteren birinin korku hissetmediğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Cesur birisi hiçbir şeyden korkmayan biri değildir, aksine bu korkularının üstünden gelebilendir.
Korkunun hayatımızın birçok alanında hayati bir rolü olduğunu unutmayın. Hayat korku ve kaygı yaratabilecek yeni fırsatları sürekli sunduğu için, daima dikkatli ve tetikte olmak çok önemlidir. Bu fırsatları yakalamak, bilinmezin ve korkutucu olanın üstesinden gelmek cesaret işidir.
Korkunun gücü
Korkunun kendisi korkutucu bir güçtür. Bizde caydırıcı bir his uyandırır. Herhangi bir şekilde hareket etmemizi engelleyen doğal bir kuvvettir korku. Diğer insanların ne diyeceğinden, herhangi bir işin sonucunda ne olacağından ya da birini kaybedeceğimizden korktuğumuzda bir sonraki adımı atmamızı engeller.
kurt-çocukAsla ve asla hiçbir şeyden korkmayan bir insan olduğunu düşünmemeliyiz. Korku doğal bir duygudur ve hepimizde vardır. Hepimiz hayatımızın bir anında korkuyu hissetmişizdir. Cesur birisi hiçbir şeyden korkmayan biri değildir, aksine bu korkularının üstünden gelebilen birisidir. 
Cesaretinizi arkada bırakmayın. Her gününüzü onunla beraber yaşayın. Hayatınızın ne kadar kıymetli olduğunun farkına varın. Dünyanın sizi bilmeye ihtiyacı var. Cesaretiniz de kişiliğinizi tamamlayan mükemmel bir parçanız. İşte bu yüzden her gün tüm cesaretinizle korkularınızın üstüne gidin. Başınızı dik tutun ki gücünüz ve ihtişamınız da görülsün.
Korkularınızla yüzleşmek için tüm cesaretinizi toplayın. Korkularınızdan daha korkunç olan, kendiniz olamamaktır. Sadece cesaret ile tüm korkularımızı yenebiliriz.
Alıntı : aklinizikesfedin.com
*****
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve yakın çekim
HADİ LAN!!
Karacıların komutanı tatbikat sırasında bir asker çağırmış. Asker:
-"Emret komutanım" diyerek yanına gitmiş.
Komutanı yere yatmasını istemiş. Daha sonra da bir tanka askerin üzerinden geçmesi için emir vermiş. Asker kılını bile kıpırdatmadan yattığı yerde beklemiş ve malumunuz ezilmiş. Komutan diğerlerine dönerek:
-"İşte cesaret" demiş.
Havacıların komutanı bir asker çağırmış. Asker:
-"Emret komutanım" diyerek komutanının yanına gitmiş.
Komutanı helikoptere binmesini emretmiş. Asker helikoptere binmiş ve havalanmış. Daha sonra komutanı askere aşağıya paraşütsüz atlamasını emretmiş, asker de emre itaat etmiş ve atlamış. Yere çakılmış ve can vermiş. Komutan da diğerlerine dönerek:
-"İşte cesaret" demiş.
Sıra gelmiş denizci komutana. Denizci komutan askerini çağırmış. Asker çakı gibi hazırola geçmiş ve;
-"Emret komutanım" demiş. Komutan;
-"Derhal denize atla ve 10 dakika yüzeye çıkma" demiş.
Asker;
-"Hadi lan" demiş. Komutan diğer komutanlara dönerek:
-"İşte asıl cesaret bu" demiş.
....
Asıl cesaret ülkede yaşananlara, zulümlere, zamlara, yolsuzluklara, haksızlıklara katlanarak yavaş yavaş ölüp yok olmak değil, halkın düzenini bozup, kendi düzenini sağlayanlara "HADİ LAN" diyebilmektir.
Gülse Birsel

Günün Sözü : " En büyük zayıflığınızla yüzleşene kadar, kendi gücünüzün farkına varmazsınız." -Susan Gale-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder