29 Kasım 2019 Cuma

DEĞİŞMEYİ İSTİYORUM !



düşünce gücü nasıl kullanılır



Psikoloji/ Kitap


Merhaba Gönül Dostlarım,

Kişilerin düşünce güçlerini kullanabilmeleri mümkündür. Hatta bu sayede kişiler hem kendilerini hem de başkalarına zarar verebilecek şekilde kullanım gerçekleştirebilmektedir. Farkındalık ise bu noktada en önemli faktörlerden biridir. Düşünce gücü nasıl kullanılır sorusu pek çok kişi tarafından yöneltilmektedir. Bunun için kişilerin bilinçaltına müdahale edebilmesi ve zihninde belli bir zemin hazırlayabilmesi gerekmektedir. Kuantum fiziğinden etkilenerek ortaya çıkarılan düşünce gücü İngiltere’de yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanabilmiştir.
Bugünkü  yazımda, Düşündüğünüz ve  yaşayacağınız her şeyin bir belirleyicisi olduğunu hiç düşündünüz mü? Louise Hay "Düşünce Gücüyle Tedavi" adı altında kaleme aldığı kitabında bu düşünceden yola çıkarak yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor. 

Kitap Açıklaması
Bu öyle bir dünya ki sevginin ve özgüvenin temelleri üzerine kurulu. Ve sevgiyle özgüvenin başaramayacağı hiçbir şey yok. Kitabı okumaya başladığınız anda, gerçekten bir şeylerin değişmesi gerektiğini farkediyor ve olumlu bir değişim içine girdiğinizi hissediyorsunuz. Bu bir tür düşünce tedavisidir. İyi, olumlu ve gerçek... 
Bugüne kadar başınıza gelen tüm olumsuzlukların ve hastalıkların, kendi kendinize ürettiğiniz olumsuz düşüncelerden kaynaklandığını söylüyor, Hay. Bundan sonra yaşayacaklarınızın sizi memnun etmesini mi istiyorsunuz? Bu kitabı okuyarak bir başlangıç yapabilirsiniz. 

Düşünce Gücüyle TedaviKendinizi bu dünyaya çile çekmeye ve mutsuz olmaya gelmiş bir zavallı insancık olarak değil; seven, sevilen ve mutlu olmaya layık bir canlı olduğunuz için gönderilmiş bir pozitif enerji olarak düşünün. Kitap küçücük bir sivilceden, kansere kadar birçok hastalığın nedenlerinin psikolojik olumsuzluklardan kaynaklandığını satır satır anlatıyor. Hangi hastalık için, hangi olumlu öneriyi düşüncelerimizin besini olarak kullanacağınızı da söylüyor.

GÜNÜN BİLGİSİ

"Değişmeye istekliyim." Bu olumlu ifadeyi sık sık söyleyin.
"Değişmeye istekliyim.
 Değişmeye istekliyim."
Bu sözcükleri söylerken boğazınıza dokunun. Boğaz, bedende değişimlerin oluştuğu enerji merkezidir.
Boğazınıza dokunarak değişim sürecinde olduğunuzu onaylıyorsunuz. Hayatınızda değişiklikler olmaya başladığında, bu değişikliklerin oluşmasına izin verin.

Şuna özellikle dikkat edin: Değişime en direndiğiniz şeyler, değiştirmeye EN ÇOK İHTİYACINIZ olan şeylerdir.

"Değişmeye istekliyim."
.Değişmeye istekli olduğunuzu söyledikçe, yaşamınızdaki şeyler kesinlikle değişmeye başlayacaktır

Sonunda değişmeyi istemeye karar verdik ve kendimiz için en uygun yöntemleri kullanacağız. Kendi üzerimde ve başkalarında kullandığım bir yöntemi sizinle paylaşmak istiyorum.
Görüntünün olası içeriği: 1 kişiÖnce bir aynanın önünde kendinize "Değişmeyi İstiyorum" deyin.
Nasıl hissettiğinize dikkat edin.
Eğer bir direnç gösteriyorsanız ya da değişmek istemiyorsanız, kendinize neden diye sorun. Hangi eski inanca sarılıyorsunuz?
Sakın kendinizi suçlamayın, sadece ne olduğuna dikkat edin. O inancınızın size birçok sorun olusturduğuna bahse girerim.
O inancın nereden geldiğini merak ediyorum. Siz biliyor musunuz?
Nereden geldiğini bilsek de, bilmesek de, şimdi onun çözülmesine çalışalım.
Tekrar aynaya gidin, gözlerinize derinlemesine bakın, boğazınıza dokunun ve yüksek sesle on kez şu sözleri söyleyin:
"Tüm direncimi yenmeye istekliyim."
Ayna çalışması çok etkili oluyor. Çocukluğumuzda aldığımız olumsuz mesajlar ya gözlerimizin içine bakılarak ya da bize suçlayıcı parmak uzatılarak verildi.
Bugün çoğumuz aynaya bakınca kendimiz hakkında olumsuz bir özellik görüyoruz.
Ya görünüşümüzü beğenmiyoruz ya da bir şey için kendimizi suçluyoruz.
Aynada gözlerinizin içine bakmak ve kendinizle ilgili olumlu bir açıklamada bulunmak, bana göre, olumlu düşünce ifadeleriyle sonuca ulaşmak için en çabuk yol.
Düşünce Gücüyle Tedavi 
louise hay kitapları ile ilgili görsel sonucu
Louise Hay
Louise L. Hay, Amerikalı yazar, teşvik edici eserler yazarı ve Hay House Yayımevi' nin kurucusu. Daha çok Hayatına Şifa ver kitabı ile tanınır. Vikipedi


Günün Sözü : " Düşünce şeklinizi değiştirin; böylece yaşamınızı da değiştireceksiniz." Loise L. Hay


29 Kasım 2019, Antalya-Turkey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder