27 Şubat 2020 Perşembe

KANDİLLERİN FAZİLETİ




Regaip Kandili mesajları: 2020 Resimli Kısa ve Öz Regaib Kandil mesajları ve sözleri burada! Kandiliniz Mübarek Olsun



Merhaba Gönül Dostlarım,


Fotoğraf açıklaması yok.

Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan askeri güçlerimize düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit olan 33 kahraman askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağolsun.

****
Mübarek geceler, İslam dininin kıymet verdiği gecelerdir. Allahü teâlâ, kullarına çok acıdığı için, bazı gecelere kıymet vermiş, bu gecelerdeki, dua ve tevbeleri kabul edeceğini bildirmiştir. Kullarının çok ibadet yapması, dua ve tevbe etmeleri için bu geceleri sebep kılmıştır. (S. Ebediyye)


Kaçtane Kandil Vardır

İslam' da Hep kutlanır ama ne anlama geldikleri pek bilinmez. Kandillerden bahsediyoruz. Bizdeki gibi kültürel anlamda dinin çok yoğun hissedildiği coğrafyalarda kandiller ayrı bir önem taşır. O gece kandil simidi alınır, namaz kılınmıyorsa bile namaz kılınır camiye gidilir, kuran okunur. Yakınlar mutlaka aranır vs. vs. Peki ne anlama geliyor bu kandiller? Kaç kandil var? Kandillerin isimleri neler?Bu yazımızda kandil gecelerinin (Mevlid, Regaip, Mirac, Berat, Kadir) anlamlarını ve çıkış sebeplerini el alalım istedik.

Regaip Kandili
Regaip, Arapça bir kelimedir. Reğa-be kökünden türemiştir ve bir şeyi istemek, arzulamak anlamına gelmektedir. Regaip kandili, Recep ayının ilk cuma gününe denk gelmektedir. Regaip Kandilinin anlamı, Hz Muhammed'(s.a.s)in annesi Hz. Amine'nin ana rahmine düştüğü gün olarak anılıp, kutlanmaktadır. 

Regaip Kandili Nedir?

Recep ayının ilk cuma gecesine Regaip gecesi denir. Üç ayların başlangıcı kabul edilen bu kutsal gece ile birlikte ibadetlerin bollaştığı, huzurun olduğu Recep, Şaban ve Ramazan ayları da başlamış olur. Sizlere “Regaip kelimesinin anlamından bahsedeceğiz. Arapça'da “Reğa- be” kelimesinde gelir. Bu kelimenin anlamı: Onu elde etmek, ona karşı meyletmek, çaba harcamak, arzulamak, bir şeyi istemek anlamlarına gelir. Reğabe kelimesinden türeyen Regaip’in ise kelime anlamı şu şekildedir: “değerli, kıymetli, ihsan, nefis, çokça rağbet edilen” anlamlarına geliyor. Bu kandil her ne kadar doğrudan Kur’an kaynaklı olmasa da dini kültürlerle de zamanla büyük kutlamalar yapılarak başlanmış ve kendisine önemli bir yer edinmiştir.

Neoldu.com

" Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere erişmeniz dileğimle… Regaip Kandiliniz mübarek olsun."

Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur.

https://youtu.be/R-Dy8gGTZNY
https://youtu.be/IBbysUWm0sQ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder