18 Şubat 2020 Salı

SAĞLIKLA İLGİLİ BİLGİLER ( 2/2 )




Merhaba Gönül Dostlarım,

Bugünlerde dünyanın en büyük kitap satıcıları içinde yer alan Amazon ' da bir kitap " bestseller". Kitabın adı " World Without Cancer"( Kansersiz bir dünya" Kitabın ek başlığı da "B 17 Vitamininin hikayesi". Yine Amazon' da " Apricot Seeds: Cancer Cure With Vitamine  B 17" ( KAYISI ÇEKİRDEKLERİ . VİTAMİN B 17 KANSERDEN KORUYOR MU? Diye yayınlanınca ilgimi çekti.
B 17 Vitamini Nelerde var ?
Özellikle meyve çekirdekleri kayısı,elma, kiraz, şeftali armut erik ve kabak çekirdeği, ketentohumu, böğürtlen, yaban mersini, gibi orman meyveleri, üzüm, kızılcık, ahududu, ayva, siyah fasulye, börülce, nohut, bezelye gibi tohumlar, acıbadem, kaju, ıspanak, tere , pancar, bambu yaprağı bol miktarda B 17 VİTAMİNİ içerir.

Prof. Dr. Temel Yılmaz
****
İLK ÖNCE SAĞLIK....ASLINDA KANSER DİYE BİR ŞEY YOK, B17 VİTAMİN EKSİKLİĞİ VAR  İŞİN ASLINDA.
Kanserle Savaşan B17 Vitamini Hakkında (Amigdalin)

Bilinen Tüm Tehlikeli Tümörleri Yok Ediyor! Peki, Vitamin B17 Hangi Gıdalarda Bulunur?
Dünyada birçok insanı muzdarip olduğu kanserin bireylerde görülme sıklığı günden güne artıyor. En öldürücü hastalıklardan birisi olan kanserin hala daha çaresini arıyorlar.

Ancak şimdi sizleri şaşırtacak bir haberimiz var. Son araştırmalara göre kanseri iyileştirebilen ve tüm kötü huylu hücreleri durdurabilen bir vitamin bulundu.

B17 Vitamini, zararlı hücreleri bir taraftan yok ederek hastalığın ilerleme sürecini yavaşlatıyor, fakat B17 vitaminin asıl etkisi henüz tam olarak anlaşılamamıştı


Laboratuvarda çalışanlar, B17 vitamininin kanser hücrelerine karşı son derece zehirli olduğunu ve hastalığı etkin bir şekilde bitirebileceğini keşfedildiği için korkuyorlar.
Birçok hasta bu hastalıkla B17 vitaminini alarak savaştıkları için, ilaç üretim şirketleri bu durumu iyi karşılamıyor. Amigdalin olarak da bilinen B17, kanserle mücadele etmesine rağmen birçok ilaç üretim şirketi de bu keşfi paylaşmamaya çalışıyor.
Bu vitamine çok kolay ulaşabiliriz ve artık ilaçlarla işimiz kalmayabilir.
B17 Vitamini İçeren Sebze ve Meyveler
Kayısı ve çekirdeği

B17 Vitamini meyvesinden ziyade kayısının çekirdeğinde bulunuyor. Kayısı çekirdeği ve narenciye sınıfında olmayan elma, şeftali, kiraz, erik ve kuru erik gibi meyvelerin kendinde ve çekirdeklerinde de bulunuyor. (Kayısı çekirdeği tüketiminin kontrollü yapılması gerekmektedir.Bazı durumlarda siyanür zehirlenmesine yol açabilir.)
Yeşil Filizler ve Yapraklar
Bir sürü baklagil içeriklerinde B17 vitamini bulunduruyor. Sağlık Birimi Merkezine göre Fasulye ve nohutta da 100 ile 500 mg arasında B17 vitamini bulunuyor. Mercimek, taze fasulye ve barbunya da dâhil diğer baklagiller ve fasulyeler de zengin birer B17 vitamini kaynağı sayılıyor.

Alıntı : benden selam söyleyin

Sağlıklı Günler dileklerimle,

Günün Sözü :
sağlıkla ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu

18 Şubat 2020, Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder