19 Mayıs 2020 Salı

KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN






                                                                                                                                                  

Merhaba Gönül Dostlarım,

Bugün hem 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor, hem de bin geceden daha hayırlı olan Kadir Gecesi idrak ediliyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' nın bul yıl 101.yıl dönümü kutlanıyor. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri' nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı' nın başladığı gün kabul edilir. 
Kadir Gecesi ise, Allah’ ın insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı ve nihaî mesajı olan Kur’an’ ı indirmesi insanlığın hidayetinde bir dönüm noktası teşkil ettiği için bu olayın gerçekleştiği gün ve gece özel bir anlam taşır. Bu iki anlamlı günü kutlamak her zaman nasip olmaz.

****

Her olayı Hayır bil.
Her geceyi Kadir bil.
Her geleni Hızır bil.
Hz. Mevlana



Birçok hayır ve bereketi içinde barındıran, manevi hazzın yükseldiği bu mübarek gecede, yüce Rabbimizin bizleri affetmesi ve güzellikler vermesi için dua edelim. 
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi' nin İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden diliyorum.
Kadir Gecenizi kutlar, bu gecenin hayır ve bereketiyle hepimizi huzura eriştirmesini dilerim.
Rahmet ve bereket kapılarının açıldığı, Cenab-ı Allah’ ın kendisine açılan elleri geri çevirmediği, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği bu mübarek gecede, ümit ederiz ki, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. 

Kadir Geceniz mübarek olsun..


~ İbrahim Birol ~


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder