11 Eylül 2019 Çarşamba

KENDİ YOLUNDA YANLIŞ GİTMEK






Hayatımızdan Çıkardıklarımız Aslında Pişmanlık Yaratmıyor

Hayatımızdan Çıkardıklarımız Aslında Pişmanlık Yaratmıyor

Merhaba Gönül Dostlarım

Bu hafta sonunda yaklaşık 60 kişiyi sosyal medya hesaplarımdan çıkardım, çünkü o kişilerin benim " Geçek Dostlar " diye adlandırdığım kişiler olmadığını geçen zaman içinde daha iyi anladım, anladığım bir başka şey de insan ilişkilerinde menfaatler çok daha önem kazanmış. Menfaatlerin bittiği andan itibaren karşınızdaki kişiler belirli bir zaman içinde sizi kullanmış ve sizi terkedip, sizden sessizce  uzaklaşmışlar. Tabii bu durum, sürekli değişen hiç kalıcı ve samimi olmayan ilişkiler.

Bir insanın kaç tane dostu olur şu hayatta? Dost diyebileceği insanı kolay seçemez kimse. Seçtikten sonra da değer vermek gerekir dostlara, kimi zaman güzel sözlerle, kimi zaman güzel dostluk yazılarıyla mutlu etmek gerekir.

Mevlana' nın bir sözünü hatırlayalım

" Dostlarınla öyle yaşa ki düşman olduğunda hakkında söyleyecek sözleri olmasın. Düşmanlarınla öyle yaşa ki dost olduğunda yüzün kızarmasın."

" Senden daha güzel, senden daha doğru, senden daha akıllı, senden daha iyi, senden daha dertli, yüzünü görünce bir olanı hatırlatan bir dostun olacak ki senin varlığının bir anlamı olsun.
Bu dostu bulmuş, ona dost olmuşsan ellerinden öperim.
Dünyada böyle bir dost yok diyorsan sana şifa dilerim.

Konumuzla ilgili bugünkü sayfamda,  Sayın Nermin Uyar' ın aşağıdaki bir yazısını sizlerle paylaşmak istiyorum.
****

" Hayatımızdaki kişileri iyi değerlendirip bize iyi gelmedikleri zamanı farketmemiz kişisel gelişimimiz için çok büyük bir önem taşır. Üzülmeyin bıraktığınız zaman sandığınızdan daha az pişmanlık yaşayacaksınız. Bütün ilginizi artık kendinize vererek enerjinizi ve yaşam kalitenizi yükseltmek için güzel bir fırsat değil mi?

“Her arkadaş içimizdeki bir dünyayı temsil eder. Öyle bir dünya ki, muhtemelen o arkadaşlar bize ulaşana kadar ortaya çıkmamıştır. Ve ancak bu buluşma ile yeni bir dünya doğar. – Anais Nin"

Sıkça duyarız ;”hayatımdan çıkardım ben onu (kişiyi-alışkanlığı-durumu)” veya “size iyi gelmeyen insanları hayatınızdan çıkarın” gibi özlü sözler de  olabiliyor bunlar.

Hayatımızdan kimseyi, bir şeyi, bir durumu veya bir yaşantıyı çıkartamıyoruz.  En son söylenecek şeyi ilk önce söylemiş gibiyim ama, takılmayın… okumaya devam.
Hayatımıza giren şeyler, kişiler, durumlar “biz buna ihtiyaç duyduğumuz için”, “biz bunu deneyimlemek istediğimiz için”, “biz bu dersi kesinlikle halletmeyi kafaya koyduğumuz için” geliyorlar. Ruhsal planda kararlaştırdığımız, ruhumuzun olgunlaşmasıyla ilgili her ne gerekiyorsa, senaryoya dahil ettiğimiz durumları bize yaşatacak kişiler…Sağ olsunlar, var olsunlar 
Bu derslerimizi aldıktan sonra o kişiler gerçekten de hayatımızın olağan, gündelik, fiziksel akışından çekilebilirler. Belki de farklı bir düzlemde, farklı bir ilişki boyutuyla var olmaya devam ederler. Örneğin karı-koca ilişkisi içinde olduğunuz bir kişi ile can dost olarak ilişkiniz devam edebilir ama eş olmayabilirsiniz. 
Takıntılı-tutkulu aşık olduğunuz kişi belki de uzaklardan hoş bir seda olarak kalır size. Hayatınızdan çıkmazlar. Hayatınıza en değerli katkılardan birini sunarak, kendi alanlarına çekilirler. Siz ise, o yaşanmış anıların sizde bıraktığı zihinsel (duygu ve düşünce kapsamlı) etkileri temizler ve tortuları hayatınızdan çıkarırsınız. Durumu anlayarak, deneyimin sizin için anlamını kavrayarak, dersinizin içeriğini  idrak ederek…
 Ancak hayatınıza giren her hangi bir şey, kişi, durum vb. hayatınızdan çıkmaz. Sadece sizin için anlam değişikliği gerçekleşir ( enerji kaybolmaz, şekil-durum-kuvvet değiştirir)  O kişi ya da durumla karşılaştığınızda artık farklı bir algı düzeyinden davranır, belki kanka halinde olur belki de uzak durursunuz.
Siz kendinizden nasıl hoşnutsanız öyle olur. Kendimize karşı dürüst olmak, anahtardır 
Bu  çalışmalarda çokça rastladığımız bir konuya değinmek ve kendimce açıklık getirmek istedim. Kalbinizde hayatınıza giren her kim ve ne ise ona sevgiyle yer açın. Siz izin vermedikçe hayatınıza giremezdi. Şimdi buna neden izin verdiğinizi düşünüp, hem kendinizle hem de karşınızdaki her neyse onunla da barışın "
Kalbimiz de dünya gibidir. Her şeye ve herkese ve her duruma yer ve zaman bulunur  Sevgiyle kalın.
 NERMİN UYAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder