18 Eylül 2019 Çarşamba

SONBAHARI YAŞAMAK (2)



hareketli sonbahar resimleri ile ilgili görsel sonucu
Düşünceler


Merhaba Gönül Dostlarım

“Eylülde acı, eylülde yalnızlık zordur,
 Eylülde her şey zordur, ben eylülü onun için severim…”
Diyen şair gibi eylülde her şey zor ve güzeldir. Eylülün ilk günlerini yaşıyoruz, bir başka deyişle hazan mevsiminin başlangıcını. Günler kısalmaya başladı, gittikçe daha da kısalacak. Yaz günlerinin o kavurucu sıcakları yerini tatlı bir serinliğe terk ediyor yavaş yavaş. Doğa bir başka bahara kadar vedaya hazırlanıyor; sarının, kızılın her tonu sarıyor evreni, yapraklar rüzgarların peşi sıra koşturup duruyor. Yani eylül hüzünlerin ve ayrılıkların ayı… Bu nedenle de edebiyatçılara, şairlere ilham kaynağı olmuş hep…
****
BURCU ILGIN' ın anlatımıyla  Sonbaharda Antalya' da olmak;

Eylül ve ekim ayları Antalya'ya gitmenin tam zamanı derlerdi de inanmazdım. Ancak bire bir yaşayarak öğrendim. Plajlardaki yaz kalabalığı gitmiş, curcuna sona ermiş. Sıcaktan yapış yapış olan kıyafetlerin üstünüze yapışmadığı, ılık bir meltemin teninizi okşadığı havada, parlayan ama cayır cayır yakmayan güneşin altında sıcacık denizin tadını çıkarmak gibisi yok. Ayrıca Antalya'nın en güzel tarihi ve doğal güzelliklerini de gezebilmek için çok uygun bir hava... Çünkü yazın gidenler vakitlerini ya odalarında klima altında ya havuzda ya da denizde geçirmek zorunda kalıyorlar. Kavurucu sıcağın altında Kaleiçi, Konyaaltı, Minicity, Lara Kum Müzesi gibi yerleri gezmek gibi bir şansınız yok....

****
YİNE HAZAN MEVSİMİ ...

“Ömrümüzün son demi, sonbaharıdır artık'' dizeleriyle başlayan ve yıllarca dillerden düşmeyen hüzünlü şarkıda olduğu gibi, güftelerin ve bestelerin  ilham kaynağı olan sonbahar, yerini çetin kış koşullarına bırakmaya başlarken, herkesi farklı duygulara sürüklüyor. 
Yeşilin sarıya dönüştüğü, doğanın içine kapandığı, kuru yaprakların ''biten bir ömrü'' simgelercesine dalından koptuğu sonbahar mevsimi, şu günlerde doğada gezinti yapan herkese görsel bir şölen sunar.
Yeşilin her tonunu görmek mümkün, diğer renkleri söylemiyorum bile..Ama en çok hüzün rengi’’ sarı’’ ve tonları hakim şuan doğada.
Tamda bu günlerde bir doğa gezisi yapmanızı öneririm. Havaların soğumasını ve kış gelmesini kimse istemese de serinleten  sıcaklardan sonra, rahat bir nefes aldıran sonbaharı seviyorum şahsen.
Doğanın suskunlaştığı, rüzgârın sesinin ıslık gibi duyulduğu, kuruyan yaprakların etrafa savrulduğu sonbaharda, dalından düşen her yaprak kimine göre bir ''son'' olarak görülüp acı verirken, kimine göre, düşen her yaprağın yerine yenisi yeşereceğinden ''sonun başlangıcı'' olarak değerlendirilebiliyor.
Ben, hep yeni başlangıçları severim Yeniden doğuş doğanın en büyük devrimidir bence.
Psikologlar sonbaharın insanlar üzerindeki olumsuz etkilerinden  sıkça bahsederler.
Ben çoğu zaman yaşamın içinde başkalarının,yada iş yaşantımızda işimizin getirdiği stresleri ve beraberinde getirdiği depresif durumları üzerimizde taşımak zorunda olmadığımızı düşünüyorum.
Sonbahar ne kadar hüzün renklerinede hakim olsa  da hayatta yakalanacak o kadar çok mutluluklar var ki.. Doğanın bir parçası olarak yaşamamızı devam ettirdiğimiz sürece doğa bize mutsuz olmamız için hiçbir sebeb yaratmaz.
Tüm mutsuzluklar ve ön yargılar içimizdedir.Tabii ki doğanın bir parçası olarak yaşamaya devam ettiğimiz sürece.
Bakın bir psikolog konuyu nasıl dile getirmiş. ''Bir birey spor yapıp, sevdiği dostlarını arayıp onlarla görüşüyorsa, yalnızlık anlarının tadını çıkarıyorsa, insanları değiştirmekten vazgeçip, kendi farkındalığıyla yaşıyorsa, akşam yatağına yattığında ne düşünür?  Elbette şunu der: 

" Mutluyum, bugün güzel bir gündü.’’ Bende bu görüşe katılıyorum.
SAYGIYLA KALIN                                                                                      
ŞAPKALI ADAM

https://youtu.be/GpsUEoKQS5Q


Günün Sözü :

sonbahar ve kahve sözleri ile ilgili görsel sonucu




18 Eylül 2019, Antalya-Turkey





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder