2 Eylül 2019 Pazartesi

KISA BİR ÖYKÜDÜR HAYAT...



Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava


Merhaba Gönül Dostlarım,


İyi yaşlanmak bir ayrıcalıktır.!
Eğer bilgece ve zarafetle yaşlanan, kendiyle barışık, çevresinde sevilen biri olmayı arzu ediyorsanız, işe yaşlanmanın neden ortaya çıktığını doğru anlamakla ve insan olmanın değerini kavramakla başlamalısınız.
Yaşlanmayı yozlaşmak, çürümek ya da ihtiyarlamak değil, olgunlaşmak ve bilgeleşmek gibi algılamalısınız.
Özetle doğadaki her şeyin yaşlandıkça değer, anlam ve güç kazandığını unutmamalısınız. Peki ama nasıl?
Doğru bir yol haritası
Yaşlandıkça hayatınıza zenginlik katmaya, iç dünyanıza yeni güçler kazandırmaya, önleyemeyeceğiniz bedensel çöküşleri kazanacağınız ruhsal güçlenmelerle tamamlamaya, hayatta kalmanın güçlü yanlarını kavramaya çalışın.
Önleyici sağlık tedbirlerini unutmamalı, hastalıkları önlemenin onları tedavi etmekten çok daha kolay ve ucuz olduğunu hatırlamalısınız.
Hangi yaşta olursanız olun kendinize gözünüzün içi gibi bakmalı, ruh ve bedeninizi barışık tutmalısınız.
Düzenli sağlık taramalarınızı her yıl yaptırmalı, sağlığınıza zarar verecek yanlışlardan, kötü alışkanlıklardan ısrarla kaçınmalısınız.
İyi ve güzel yaşayıp, zarafetle ve bilgece yaşlanmak isteyenlerin bilmesi gereken üç ayrıntı daha var.
TAVSİYE 1
Hoş bir seda bırakın!
Eğer daha uzun yaşamayı samimiyetle istiyorsanız, gelecek nesillere bir şeyler bırakmaya yani “Baki kalan gök kubbede hoş bir seda” olmaya bakın.
TAVSİYE 2
Duygusal egzersizleri unutmayın
Hayat yolculuğunuzda yalnız “hatıralar” değil “umutlar” da biriktirmeli, “erdem”in hoşgörüyle, “güven”in dostluk ve bilgelikle iç içe olduğu, sağlıklı bir beyin-kalp ilişkisini de gerçekleştirmelisiniz.
TAVSİYE 3
Tek kişilik masalarda oturmayın
Eş, dost ve sevilen insanların içinde daha sık bulunmak, hayatı iyileştirmenin etkili bir yoludur. “Tek kişilik masalar”ın sıkıcı olduğunda bütün uzmanlar hemfikir!
FARKLI BİR BAKIŞ
Hastalıklar öğretmendir
“Bir hastalıkla savaşmak, hastalanan kişiye daha evvel hiç tanımadığı bir güç verir ve çoğunlukla onu öyle kökten değiştirir ki, sevdikleri kendilerine ‘Bu benim tanıdığım kişi mi’ diye soracak kadar şaşırırlar. Hastalanan kişinin benliğindeki dönüşüm öyle bir boyuta varır ki, kişi farklı bir kimlikle, farklı bir isimle yaşayabilecek kadar değişir. Hatta, Eskimolar arasındaki bir inanca göre insan hasta düştüğünde her zamanki ismi bile onu terk eder.”
Alıntı :Toksöz Karasu (Huzurlu Yaşama Sanatı’ ndan)
****
" Kendinize inanın ki hayat denilen yolculuğun keyfini yaşayın "
Hayatın her aşamasında devam ettirin ve sağlıklı hayatın keyfini yaşayın Aya bakarsanız;  Tanrının güzelliğini görürsünüz… Güneşe bakarsanız; Tanrının gücünü görürsünüz ve Aynaya bakarsanız; Tanrının en iyi yarattığını görürsünüz… Bu yüzden kendinize inanın… Bizler turistiz ve Tanrı bizim bütün Yol Rezervasyonlarımızı ve Varış Yerlerimizi önceden belirlemiş seyahat acentamız…Bu yüzden Ona güvenin ve HAYAT denilen yolculuğun keyfini yaşayın… 
Sizin için önemli olan tüm kişilere gönderin… BEN ŞİMDİ YAPTIM
Alıntı : Ratan Naval Tata 
(Hint şirket yöneticisi ve Tata Holding'in CEO sudur.)

Günün Sözü : " Çünkü kısa bir öyküdür hayat, Uğruna upuzun acılar çektiğimiz....."  Yılmaz Odabaşı


kısa bir öyküdür hayat uğruna upuzun acılar çektiğimiz ile ilgili görsel sonucu



2 Eylül 2019, Antalya-Turkey


Ü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder