16 Aralık 2020 Çarşamba

ŞEB-İ ARUS VUSLATIN 747. GECESİ ( Vefa Vakti)

 


































Merhaba Gönül Dostlarım,

Şeb-i Arus


Şeb-i Arus, Türkçe: Düğün Gecesi, (Farsça şeb: gece, Arapça arus: düğün), Mevlevilikte Mevlânâ Celaleddin-i Rumi’nin öldüğü gecedir. Mevlana Celaleddin Rumi, bu geceyi Rabb’ ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü Düğün Gecesi olarak adlandırır. Rumi’nin ölüm yıl dönümlerinde 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftalarda yapılan ve Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri olarak isimlendirilmeye başlanılan törenler, halk arasında “Şeb-i Arus” olarak da anılmaktadır.

Konya’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mevlana’nın ölüm günü.               

7 Aralık Pazartesi ve 17 Aralık Perşembe saat 19.00’da Konya Mevlâna Kültür Merkezinde icra edilecek olan Hz. Mevlâna’nın 747. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince seyircisiz yapılacaktır. Program televizyonlardan naklen yayınlanacaktır.  


 Yaşanan salgın süreci nedeniyle bazı festivaller ertelenmiş ya da iptal edilmiş olabilir. Teyit almak için ilgili festivalin sosyal medya hesaplarından güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Festivaldeki olası tarih, saat değişiklikleri ve sorularınız için festivalin resmi organizatörü ve festival sitesinden güncel bilgilere  ulaşabilirsiniz.             

 ORGANİZATÖR

Konya İl Kültür Turizm Müdürlüğü
Telefon:
(0332) 353 40 20
E-posta:
iktm42@ktb.gov.tr
Website:
https://konyakultur.gov.tr

                                          

 https://youtu.be/qFQviDV3MTA

https://youtu.be/Qdi-it43j30


https://youtu.be/0m8LV_aHfrc

https://youtu.be/dDSeLm-ptj0

Günün Sözü : " Ey can; Kimseyi kırma. Sözden ağarı yoktur. Beden çok yükü kaldırır ama, gönül her sözü kaldıramaz." Hz. Mevlana                                                                                                 

 Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                                 İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/      16 Aralık 2020 Antalya-Türkiye






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder