29 Aralık 2020 Salı

SEVGİLİ ANNE VE BABALAR

 






Aylin Sözer özel bir üniversitede öğretim görevlisiydi 

Merhaba Gönül Dostlarım,

Yine bir kadın cinayeti,

İstanbul'da özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Aylin Sözer evinde yakılarak öldürüldü. Sözer'in eski sevgilisi cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

DHA' nın haberine göre İstanbul'da özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan                            Aylin Sözer Maltepe'deki evinde Kemal D. tarafından yakılarak öldürüldü. Cinayet şüphelisi                        D.'nin Aylin Sözer'in eski sevgilisi olduğu ileri sürüldü. Üzerine yanıcı madde dökülen Aylin Sözer'in yanarak can verdiği belirtilirken, şüphelinin ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerince yakalandığı belirtildi.                                                                                                                                                     Sözer'in cinayete kurban gitmesine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından tepki gösterdi.                                                                                                                                                                          Selçuk, "Genç bir meslektaşım, kıymetli bir eğitimci Dr. Aylin Sözer’in vahşice katledildiği haberinin üzüntüsü içindeyim. En hafif tabiriyle bir caninin kurbanı olması çok acı. Lanetliyor; ailesi ve      öğrencilerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

Şu cümleyi yazmak bile ne kadar zorken, katiller canice cinayet işlemeye devam ediyor, daha sonra serbest bırakılıp elini kolunu sallayarak yeni cinayetler işlemesine izin veriliyor. Artık yeter!

En iyi dileklerimle, Esen kalın ~ İbrahim Birol ~   
****

1.Belirli bir sapık profili yoktur. Sapık herkes olabilir.


2.Bu işin cehaletle ilgisi yoktur. Çok eğitimli biri de pekala psikopat, tacizci, tecavüzcü olabilir.

3.Sapığın dili, dini, ırkı, mesleği yoktur. Doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli, Avrupalı olabilir. İlk maddede söylediğim gibi. Ama o çok beyefendi, o çok kültürlü, bu çok aydın, şu çok dindar, bu dünyayı gezmiş, bu karısıyla çok mutlu, onun üç çocuğu var, ama eğitimci, ama doktor… ama yok sevgili anne babalar! Tekrar ediyorum. Kimin ne olduğunu bilemezsiniz.

4.Ama illa psikolojik bir açıklama isterseniz kendi acısıyla bağlantısını koparmış ve vicdan azabı hissetmeyen insanlardır psikopatlar. Kendine acımayan ne hayvana, ne bebeğe, ne çocuğa acır. Onlardan merhamet bekleyemezsiniz.

5.Sapıkların en zayıf, en aciz olanı av olarak seçtiklerini sakın unutmayın. O yüzden de güçlü olun ve güçlü çocuklar yetiştirin. Her şeyi açık açık konuşun anlatın. Kaygınızı çocuklarınıza yüklemeyin ama bu dünyada iyinin ve kötünün bir arada olduğunu bilsinler. Size her şeyi anlatabilsinler. İpuçlarını yakalayın. Çocukların anlayamadığı şeyleri siz anlayabilir ve tedbir alabilirsiniz. Yeter ki size anlatabilsinler her şeyi.

6.Çocuğunuzu takip edin. Burda bir şey olmaz, burası güvenlikli, burda abiler var, burası nezih bir yer diyerek salıvermeyin küçük çocuklarınızı. Her yerde her şey olabilir. Birinci maddeyi tekrar hatırlayalım: Sapıklar diye belli bir grup kötü insan yok. Belki komşunuz, belki en yakınınız. Çocuğunuzu korumakla ilk olarak siz yükümlüsünüz. Elinden tutun, gözünüzle takip edin, uzaktan izleyin. Biraz yorulacaksınız, muhabbetler yarım kalacak ama başka çaresi yok.

7.Çocuklarınızın sınırlarına saygı duyun. Kendilerini korumanın hak olduğunu sizinle olan ilişkilerinde öğrenecekler. İstemiyorsa sıkıştırıp öpmeyin, dokunmayın. Eve gelen misafirin yanına gitmiyorsa git hadi amca öpsün, teyze öpsün demeyin. Saygı duyun.

8.İlgili olun, sahip çıkın, çocuğunuzun arkasında durun ve bunu etrafa gösterin. O zaman çocuğunuz sapıklar için kolay bir av olmaz.

9.Çocuklara kıyanlarla, hayvanlara kıyanlar aynı profildeki insanlardır. Hayvanlara merhamet etmeyenlere iki kere dikkat edin.

10.Bu yazıyı sizi evhama boğmak için yazmadım. Dikkate davet etmek için yazdım. Kimden zarar gelir diye etrafa odaklanmayı bırakıp çocuğunuza odaklanın, onu eğitin, iyi iletişim kurun, çok sevin. Ama kendini korumayı da öğretin. Değerli olduğunu bilsin.

~ Psikolog Tülay KÖK ~                                                                                                       

Günün Sözü :



 Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                                 İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                            29 Aralık 2020 Antalya-Türkiye



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder