5 Nisan 2021 Pazartesi

ASLA VAZ GEÇME!
















.YIL

 

Merhaba Gönül Dostlarım,


Bugünkü yazımıza, bir önceki yazımızda olduğu gibi Nelson Mandela' nın aşağıdaki çok değerli bir sözüyle başlıyorum.  
Dünyaca tanınan bir film yıldızı olan Sylvester Stallone' nin yaşantısından örnek alınması gereken aşağıdaki bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Sanırım bu Pandemi döneminde bu tür yazılara her kesimden insanımızın fazlasıyla ihtiyacı olabilir.

Yaşam, vakti geldiğinde hepimizi zorlu bir sınavla yüzleştirir. Kayıplar, sıkıntılar, yokluklar, gidenler...
Bazen yaralanırız, mücadele ruhumuzu kaybettiğimizi sanırız, dibe vururuz...Oysa tam da o dibe vurdum dediğin an, değişimin başladığı yerdir. “Hayattaki en büyük zafer hiçbir zaman düşmemekte değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkmakta yatar.”
//Nelson Mandela


Sylvester Stallone

Oyuncu

Açıklama

Açıklama

Michael Sylvester Gardenzio Stallone, İtalyan kökenli Amerikalı oyuncu, senarist ve yönetmen. Stallone 1977'de, Rocky filmi için En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında iki Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Vikipedi
Doğum tarihi6 Temmuz 1946 (74 yıl yaşında), Hell's Kitchen, New York, ABD
Boy1,77 m
EşiJennifer Flavin (e. 1997), Brigitte Nielsen (e. 1985–1987), Sasha Czack (e. 1974–1985)


İŞTE HAYAT BU KADAR...
Sylvester Stallone yüzünün sol alt kısmı felçli doğmuştu ve bu yüzden yamuk ağızlıdır, konuşması da düzgün değildir..
New York'a geldiğinde kimse ona aktörlükte iş vermedi..O kadar fakirdi ki köpeğiyle otobüs terminalinde 3 hafta yattı..Parası bitip köpeğini tanımadığı bir yabancıya 25 dolara satmak zorunda kaldı.. Vurduğu en dip buydu.. Bir gün Muhammed Ali'nin bir maçını izlerken Ali ona ilham kaynağı oldu ve Rocky' nin tüm senaryosunu 3 günde yazdı..
Prodüktör buldu, ona 125.000 dolar önerdiler, ama tek bir sorun vardı, filmde Rocky' yi başkası oynayacaktı.. Kabul etmedi.. Haftalar sonra ona 325.000 dolar teklif ettiler, ama yine kabul etmedi..
En sonunda onun oynamasına izin verdiler, ama 35.000 dolar teklif ettiler ve kabul etti..
Bu 35.000 doların 15.000'ini köpeğini satın alan adamı bulmak için harcadı ve köpeğini geri aldı..Filmde oynattığı köpek Butkus kendi köpeğiydi..
Rocky filmi Sylvester' a toplamda 200 milyon dolar kazandırdı.. "Sizin olandan, Hakkınızdan ve Hayalleriniz den ASLA VAZGEÇMEYİN"
Alıntıdır

Günün Sözü :

Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                              İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                                5  Nisan 2021 Antalya-Türkiye








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder