1 Nisan 2021 Perşembe

KÜLTÜR FARKLILIKLARI






.YIL



Genel Kültür


Merhaba Gönül Dostlarım,

Kültür, bir ülkenin sanatını ve edebiyatını da belirler. Bu nedenle son derece önemlidir. Kültürel farklılıklar sadece ülkeler arasında olmaz. Bir ülkede şehirden şehre, bölgeden bölgeye farklı kültürler oluşabilir.

 Türk kültüründe İslam dini ve gelenekler belirleyici olmaktadır. Misafirperverlik Türk kültüründeki en önemli değerlerden biridir.. ''Tanrı Misafiri'' kavramı yüzyıllar boyunca Türk topraklarında önemli bir yer tutmuştur. Sadece bayram ve özel günlerde değil, her zaman için kapıya gelen bir misafir, geri çevrilmez.

****

Avrupa hayatı ile Türkiye arasında belli farklılıklar vardır. Batı şehirlerimizin Avrupa ile daha etkileşimli olması, Avrupa yaşamını daha iyi tanımalarını ve anlamalarını sağlıyor.

 En temel sorunlardan biri yaşam tarzı ve disiplindir. Bunun temel nedeni insanların nasıl yetiştirildiğine bağlıdır. Örneğin, Türkiye'nin en önemli kültürel özelliklerinden olan misafirperverlik ve yardımseverlik, bazı Avrupa ülkelerinde kaybolmaya yakındır.

Türkiye’nin Avrupa kültürü kültürlerinden en büyük farkı onlar bizim sahip olduğumuz duygusallıkta değil, mantık eğilimindedir. Arkadaşlık ilişkileri de duygusallıktan ziyade mantıksal ilişkilere bağlıdır.

Yaşam tarzlarındaki, dini inançlardaki farklılıklar herhangi bir olumsuz durum yaratmaz. Farklı dinlerden insanlara karşı farklı bir bakış açısı veya önyargılı yaklaşım yoktur.
Hristiyanlık, ortak bir Avrupa kültürü için en önemli kriterdir. Avrupa'yı birleştiren ve bütünleştiren en önemli unsurdur.
Kaynak : https://www.wowslides.com/

****
Rusya’da en yüksek not 5 iken, bir çocuğun boş kağıt verse bile alabileceği en düşük not 2 imiş.
Bu uygulamadan yeni haberdar olan biri şaşkınlıkla
Moskova Üniversitesi’ndeki Dr. Theoder Medraev’ e sormuş, “boş kağıt veren bir öğrenciye neden 0 yerine 2 veriyoruz, niye öğrencilere adil davranmıyoruz” diye.
Medraev bu soruyu,
“her sabah 7’de soğuk havalarda bile kalkıp okula gelen, tüm dersleri takip eden,
toplu taşıma ile sınava saatinde yetişen ve soruları cevaplayamasa bile en azından sınava giren, başka bir hayat yaşayabilecekken
okumayı seçen birine nasıl 0 verebiliriz ki?!.” diyerek cevaplamış.
Biz demiş, sadece sınavdaki sorunun cevabını bilmiyor diye hiçbir öğrenciye 0 veremeyiz.
En azından insan olduğu ve denediği için o öğrencilere de saygı göstermeliyiz.
Düşündüm doğduğumuz andan beri küçüklü büyüklü ne kadar farklı sınavlarla karşı karşıya kaldığımızı, zaman zaman aldığımız 0 ‘lar nedeniyle nelerden vazgeçtiğimizi, vazgeçişler nedeniyle asla keşfedilmeyecek potansiyelleri...
Düşününce paylaşmak istedim yıkmanın
en kolay iş olduğunu, asıl zor olanın yapıcı yaklaşarak ilmek ilmek yol almak olduğunu.
Hakkınız yense de, 0 alsanız da hayatın önünüze getirdiği sınavlarınızda bilin ki, asıl hakettiğiniz notunuz en az 2 ‘dir.
Ve ilkinde başarısız da olsanız, deniyor olmak bile bir başarı...!
Alıntıdır
Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır; biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin geleceğini yoğuran kültür ordusu. Mustafa Kemal Atatürk 
Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                              İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                                1  Nisan 2021 Antalya-Türkiye


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder