4 Nisan 2021 Pazar

HAYAL KURMANIN YAŞI YOKTUR...

 
















. YIL

       


Merhaba Gönül Dostlarım,

Yaşam, vakti geldiğinde hepimizi zorlu bir sınavla yüzleştirir. Kayıplar, sıkıntılar, yokluklar, gidenler...
Bazen yaralanırız, mücadele ruhumuzu kaybettiğimizi sanırız, dibe vururuz...Oysa tam da o dibe vurdum dediğin an, değişimin başladığı yerdir. “Hayattaki en büyük zafer hiçbir zaman düşmemekte değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkmakta yatar.”
//Nelson Mandela

****

Hiçbir Zaman Geç Değil...
Harland Sanders, henüz 6 yaşındayken babasını kaybetti. 16 yaşında okulu bırakmak zorunda kaldı, 17 yaşına geldiğinde tam dört farklı işten çıkarılmıştı. 18 yaşındayken evlendi ve 22 yaşına kadar trenlerde kondüktörlük yaptı. Çocukları oldu ama eşi bebekleri de alarak Sanders’i terk etti. Bunun üzerine Sanders, Amerikan Ordusu’na girdi ancak bir süre sonra terhis edildi. Hukuk fakültesine başvurdu ama reddedildi. Sigortacılık işine girdi ama bu meslekte de tutunamadı.
Daha sonra küçük bir kafede aşçı ve bulaşıkçı olarak işe başladı, 65 yaşındayken emekliye ayrıldı. Devletten aldığı ilk emekli maaşı 105 dolar gibi komik bir meblağdı. Öyle ki Sanders, devletin kendisiyle resmen alay ettiğini düşünüyordu. “Hiçbir işe yaramayan bir adamım, yaşamamın ne anlamı var ki?” diye düşünerek intihar etmeye karar verdi.
Bir ağacın altına çöktü, vasiyetini yazmaya koyuldu ama aslında hayatını kökten değiştirecek şeyleri kaleme almıştı o gün. İşte o anda bir şey fark etti: Henüz yapmadığı o kadar çok şey vardı
Bir ağacın altına çöktü, vasiyetini yazmaya koyuldu ama aslında hayatını kökten değiştirecek şeyleri kaleme almıştı o gün. İşte o anda bir şey fark etti: Henüz yapmadığı o kadar çok şey vardı ki… Hatta bir konuda tanıdığı herkesten çok daha başarılıydı; Sanders muazzam bir aşçıydı. Önce gidip 87 dolar borç aldı, sonra kendi tarifini kullanarak bir miktar tavuk hazırladı. Ardından kapı kapı dolaşarak Kentucky’deki komşularına bu tavukları satmaya başladı. Az önce Sanders’ in intiharın eşiğine geldiğini söylemiştik, değil mi? Evet, 65 yaşındayken az kalsın intihar edecekti. 88 yaşına geldiğinde ise devasa bir imparatorluk kurmuş ve zengin olmuştu.
Şu anda KFC, 123 ülkede neredeyse 20.000 şubesiyle dünyanın en büyük ikinci restoran zinciri konumunda.
İnanın, siz de başarılı olacak potansiyele sahipsiniz. Hayallerinizin peşinden koşarak fark yaratın ve şunu asla unutmayın: Başarı, cesaret gerektirir ve hayal kurmanın yaşı yoktur. 
Alıntıdır

https://youtu.be/_TgLVD1Qga8

Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                              İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                                4  Nisan 2021 Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder