27 Nisan 2021 Salı

AŞİYAN AŞIKLARI

 




.YIL


Merhaba Gönül Dostlarım,

İstanbul AŞİYAN MEZARLIĞI YOLUNDAN GEÇERKEN NEDEN 3 KERE KORNA ÇALINIR...

Delikanlı biri gece geç saatlerde aşiyan mezarlığının önünden geçerken, mezarlığın önündeki yıllanmış ağacın altında yere oturmuş ağlayan bir genç kız görür. çok şık bir kıyafetle aşiyanın önündeki dev ağacın altına çökmüştür kız ve hıçkırıklarla ağlamaktadır. delikanlı yardım etmek düşüncesiyle yanına gider. kendini tanıtır. neden ağladığını sorar kıza. kızda yakın bir zamanda trafik kazası sonucunda tamda durdukları yolda arkadaşlarını kaybettiğini, ve üzüntüsünden ağladığını söyler.. delikanlı kızı sakinleştirir, ayazdan korunsun diye kendi ceketiyle kızı sarmalar ve sabaha kadar sohbet ederler. sabah gün ışırken kız artık evine gitmesi gerektiğini söyler. ve başka bir söz etmeden arkasını dönüp aşiyan yokuşuna tırmanmaya başlar. delikanlı onu izler ve evini öğrenir.. aradan günler geçer fakat delikanlı o kızın etkisinden kurtulamaz, o gece sabaha kadar sokak ortasında geçirilen zamanda, kıza âşık olduğunu fark edince daha ciddi ve resmi bir ilişki için kızla tekrar konuşmaya ve kızın ailesiyle tanışmaya karar verir. kızın evine gider. kızı sorar.. kızın annesi, sanırım bilmiyorsunuz kızım vefat etti deyince delikanlı çok şaşırır.. bir kaç gece önce yaşadıklarını anlatır.. evin hanımı onu dinlerken bayılır. evin beyi ile kendine getirirler kadını.. ayılırken imkansız diye bağırır kadın.. benim kızım öldü... delikanlı yaşadığına mı, anlatılana mı inanacağını şaşırmış durumda şok geçirir.. herkes biraz daha sakinleştiğinde baba anlatır..
kızım 2 yıl kadar önce arkadaşlarıyla eğlenmeye çıktığı gece eve dönerken, yolun aşağısında arkadaşlarıyla bir trafik kazası geçirdi der. 3 kişiydiler.. 3' ü de öldü.. delikanlı inanamaz. inatla geçen gece onunla tanıştım der.. üzerindeki kıyafeti tarif eder.. bu kıyafet kızın öldüğü gece üstünde bulunan kıyafettir. kızın resmini görür işte bu der.. anne ve baba ne dedilerse de delikanlıyı bir türlü ikna edemezler kızın 2 sene öncesi öldüğüne.. ve bunu delikanlıya ispatlamak için onu kızın mezarlığına götürmeye karar verirler..
ve mezara gittiklerinde hepsi yeni bir şokla sarsılır.. delikanlının ceketi kızın mezarının üstündedir... delikanlı arka arkaya yaşadığı duygusal gerilimlere, daha fazla dayanamaz. ve aklını kaybeder.
hala aşiyan mezarlığı etrafında dolaşan bu genci (şimdilerde 40'lı yaşlarda)oralara dolaşmaya giden herkes görebilir. kızın annesi fenalaşır ve 1 hafta kadar sonra kalp krizinden ölür.. geride kalan baba (bir kaç ay önce babanın da öldüğünü duymuştum) ise yaşarken vasiyetimdir diye konu komşuya bir söz verdirir.. bu delikanlı ve kızımı oradan geçen herkes ansın.. aşklara ve inanılmaz sayılan olaylara herkes saygı duysun der. sevgili Akrep Nalan'ın söylediği aşiyan âşıkları şarkısına hangi olay ilham oldu dersiniz?
bundan sebeptir ki,
1- Belediye aşiyan mezarlığının önündeki o garip yolu bozamamış ve bu ağacı kesememiştir.
2- Ve o ağacın altına aşıkların anısına bir bank koymuşladır..
3- Ve ve yine bundan sebeptir ki;

yıllardır insanlar aşiyan mezarlığının önündeki dev ağacın oradan geçerken 3 kere kornaya basarlar... âşıkların anısına, kendi aşklarının gerçekliğini kanıtlamak için...

Alıntıdır

https://youtu.be/MbKW92xInvQ

" Kuşlar uçuyordu uzakta bir yerde Gözlerim bir hüzünlü bir deli orman Ne eser durur hâlâ aşiyan yollarında Hatıraları aralayan rüzgar"

Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                       İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                           27  Nisan 2021 Antalya-Türkiye


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder