24 Ağustos 2021 Salı

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİNİN 100. YIL DÖNÜMÜ

 







.YIL



Merhaba Gönül Dostlarım,

Büyük dâhi Atatürk’ün önderliğindeki bir ulusun bağımsızlık azmiyle zafere ulaşan  ve 23 Ağustos 1921'de başlayıp 22 gün süren Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yıldönümü.
“Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır" Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat yerinde denetlediği ve "Hattı müdafaa yoktur,  O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz" şeklindeki tarihi emrini verdiği kaydedildi.
Sakarya Meydan Muharebesi 'nin 100. yıl dönümünde; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz tüm kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz.
Sakarya Meydan Muharebesi'nin, 1683'teki 2. Viyana Kuşatmasıyla başlayan geri çekilme sürecini durdurarak Türk milleti için savunmadan taarruza geçişinin sembolü olduğuna dikkati çekilen  Tekalif-i Milliye emirleriyle Türk milletinin varını yoğunu ortaya koyduğu belirtildi.
Muharebenin ordu-millet dayanışmasının tarihteki en güzel örneklerinden birisi olduğuna işaret edilmektedir.
Türk ordusunun, Batılı devletlerin güdümündeki Yunan ordusunu hezimete uğrattığı Sakarya 
Meydan Muharebesi, Türk Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanacağının en büyük müjdecisi 
oldu.
Alıntıdır

https://youtu.be/lKJcuiHF5rU

Günün Sözü :

" Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Türk' e durmak yakışır mıydı ya ölecek ya da kimliğine uygun yaşayacaktı! Bir parola komutla bizi bugünlere taşıyan ATA' mıza, silah arkadaşlarına saygı, minnet, rahmet sunuyoruz."

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                                                                  24 Ağustos 2021 Antalya-Türkiye




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder