24 Ağustos 2019 Cumartesi

YAŞAMIMIZI, ORTAK GELECEĞİMİZİ KORUMAK ADINA






Farkındalık

Merhaba Gönül Dostlarım,

' Sıfır Gelecek' ile ilgili üç gün önce başlattığım yazılarımın sonuncusunu bugün sizlerle paylaşıyorum "Dünyayı kaybetmemek" adına bizimde çorbada azda olsa bir tuzumuz olsun istedik...
Maksadımız, Fosil yakıt lobilerinin kâr yarışının bedelini küresel ısınmadan en az sorumlu olanlar ödüyor. Ya Sıfır karbon ya sıfır gelecek!
Fosil yakıt lobilerinin çıkarlarını savunanların dünyayı yok etmek pahasına yaptığı yarışı protesto amacıyla sizleri gelişmelerden haberdar ederek bir farkındalık ortamı yaratabilmek, gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek...

****

Sıfır Gelecek olarak iklim krizine karşı ilk performans eylemimizi 22 Ağustos’ta Levent’te plazaların önünde gerçekleştirdik. Fosil yakıt lobilerinin dünyayı ve tüm yaşamı yok etmek pahasına yaptığı yarışı protesto ettik. Herkesi 20 Eylül iklim grevine çağırdık.

Sıfır Gelecek tarafından düzenlenen İklim Adaleti Haftası kapsamında ilk performans eylemimiz için dün akşam iş çıkış saatinde 22 Ağustos’ta Levent Plazalar önünde bir araya geldik. Ve dünyayı yok etmek pahasına yapılan yarışı protesto ettik.


Resim
Metan ve karbondioksit gibi sera etkisi yaratan gazların atmosferde artmasıyla dünyanın giderek ısındığını ve bu değişikliğin insan eliyle gerçekleşmekte olduğunu artık herkes kabul ediyor; fosil yakıt lobileri ve onların çıkarlarını savunanlar dışında. Onların daha fazla kâr elde etmek uğruna girdikleri yarışın bedelini her gün yok olan yüzlerce tür ve iklim krizi etkilerinden birebir veya dolaylı yoldan etkilenen, küresel ısınmadan en az sorumlu olan dezavantajlı gruplar ödüyor. Bizler biliyoruz ki ölü bir gezegende herhangi bir kârdan da söz edemeyiz.

Resimİklim krizine karşı gerekli önlemleri almakta kaybettiğimiz her gün dünyada canlı türlerini ve yaşam alanlarını kalıcı olarak kaybediyoruz; gelecekte yaşanacak çok daha büyük kayıplara zemin hazırlıyoruz. Üstelik her geçen gün, iklim krizi ile baş etme imkânlarımız da gittikçe azalıyor. Gerekli önlemler alınmazsa çocuklarımıza bırakacağımız dünya yaşanır bir yer olmayacak.
Türkiye’deki ekoloji ve çevre kurumları olarak bir araya gelerek oluşturduğumuz Sıfır Gelecek kampanyası ile dünya çapında öğrencilerin “Buradayız, çünkü geleceğimizi çaldınız!” çağrısına destek vererek. herkesi 20 Eylül’de iklim için greve çağırıyoruz! Küresel ısınmayı 1,5 derece ile sınırlandırmak için kaybedecek 1 saniyemiz bile yok.Türkiye’deki karar alıcıların bir an önce iklim krizine karşı acil ve adil planlama yaparak 2030’a kadar sıfır karbonlu bir geleceğe yönelik somut adım atmalarını talep ediyoruz.

Ya sıfır karbon ya sıfır gelecek!

#sıfırgelecek
Yeryüzü Derneği Logo
Günün Sözü:
 " Rahat bırakılan doğa, mükemmel bir dengededir. 'Hiçbir şey yapma' "


24 Ağustos 2019, Antalya-Turkey



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder