10 Ağustos 2019 Cumartesi

BAYRAM DENİNCE





bayram yazıları ile ilgili görsel sonucu



Merhaba Gönül Dostlarım,

Belirli bir anlam içeren dini ya da milli günlere “Bayram” adı verilir. Bayramlar, kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Her çeşit bayram farklı örf ve gelenekleri yansıtır. Ülkemiz üzerinden değerlendirdiğimizde, bayramların insanlar arasında sevgi ve iyiliklere öncülük ettiğini görebiliriz. 

" Hürriyet Aile' nin yaptığı "Bayram denince aklınıza ilk ne geliyor?" anketi, siz değerli okuyucularımızın oylaması ile tamamlandı. Bayramlar insani bazı değerleri veren, olumlu alışkanlıkların yerleşmesine ön ayak olan, paylaşma kültürünü oluşturarak toplulukların sosyal toplumlar olmasında büyük önem taşıyan günlerdir. 
Biz de Hürriyet Aile olarak bu düşüncenin sadece eski bayramlarda kalıp kalmadığını merak ettik ve az bir kesim tarafından da olsa bayramların hala değer gördüğü sonucuna vardık. Sizin oylarınızla belirlenen sonuçlardan %34 oy oranı ile bayram dendiğinde ilk akla gelen şey eski bayramlara duyulan özlem. Ardından %27 oy oranı ile bayramlar sıcak aile toplantıları ile özdeşleşiyor. Bu şıkları %20 oy oranı ile bayramların sıkıcı aile toplantıları anlamına geldiğini düşünen kesim izliyor. Bayramda tatile gitmek, alışveriş yapmak, etkinliklere katılmak ve harçlık toplamak ise pek rağbet görmeyen şıklarımızdan oluyor." 
 Alıntı : Hürriyet Aile
Sonuç olarak; Bu bayramların ortak amacı küs veya dargın kimseleri barıştırmak, insanlar arasında sevgi bağı oluşturmaktır. Günümüzde dini ve milli bayramlar önemini kaybetmemiştir. İnsanlar bayram günlerini sevdikleriyle en güzel şekilde geçirmek isterler. 

Bayram, çaresizlere çare, mazlumlara yoldaş, yalnızlara arkadaş olmanın fırsatıdır. Bayram, sevindirme günüdür. Hayatın yükünü birlikte omuzladığımız eşlerimizi, evlerimizin canlı bayramı olan çocuklarımızı sevindirebilmek, yuvamızdaki bayram sevincini şehirlerden şehirlere, evlerden evlere, gönüllerden gönüllere taşıyabilmektir bayram.
Huzur evlerinden çocuk evlerine, hastanelerden hapishanelere yaralı ve yorgun kalpleri onarmak, yaşama sevincini yitirenlere can suyu olmaktır bayram.  Gönüllere düşen ilahi bir armağan olan bayramın değerini bilmek, ona gereken özeni göstermektir.


Türkiye’de özellikle bayram tatillerinde trafiğin aşırı derecede arttığını , dikkatsizlik ve kural ihlallerinden kaynaklı yapılan kazalar yüzünden birçok ailenin canının yandığı bilinmektedir.
Bu Bayram tatilinde de yollarda olacak olan tüm tatilcilere, trafikte tatsızlıkların yaşanmaması için, kurallara uymalarını hız limitlerini aşmamalarını ve  karşıdan gelen diğer sürücülere karşı sinirlerine hakim,  hoşgörülü ve saygılı olmalarını, tavsiye ediyor, seyir halinde olan tüm yolculara kazasız belasız yolculuklar diliyor ve 

" Kurban Bayramı' nın ulusumuza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesi dileklerimle. Kurban Bayramınız mübarek olsun.

https://youtu.be/nSdW4dQWBOg


 10 Ağustos  2019, Antalya-Turkey


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder