6 Ocak 2020 Pazartesi

BÜTÜN İNSANLAR AYNI DİLDE GÜLÜMSER




Beni rahatsız eden şeylerden biri ise çocuklar hakkında söylenen yalanları duymak zorunda olmak. Ve biliyorum ki kahraman olduğunu düşünen anne ve babalar bunu sevmeyecek ama birileri onların iyiliği için bunu söylemeli. Çocuklarınız gereğinden fazla değerli görülüyor. Onları tapılacak bir nesneye çevirdiniz, çocuk fetişistisiniz ve bu hiç sağlıklı bir durum değil.Çocuklar hakkında hatırlamanız gereken bazı şeyler var. Onların hepsi sevimli değil. Sidik ve ekşi süt karışımı bir kokuya sahipler. İkincisi çocukların hepsi zeki ve akıllı değildir.



Merhaba Gönül Dostlarım,

George Carlin Sözleri. "Bütün insanlar aynı dilde gülümser." "Tanıdıklar çoğaldı, ama dostlar eksildi.
  • Adı: George Carlin
  • Doğum: 12 Mayıs 1937
  • Ölüm:    22 Haziran 2008
  • Mesleği: ABD'li komedyen, oyuncu ve yazar
  Komedi albümleri sayesinde 5 kez Grammy ödülü kazanmış İrlanda asıllı ABD' li komedyen, oyuncu ve yazar.
Carlin, saygısızca diye nitelendirilen tutumu ve dil, psikoloji ve din gibi alanlardaki tabu konulara ilişkin fikirleriyle tanınır. Carlin'in Yedi kirli kelime komedi rutini, 1978'de Amerikan Yargıtayı' nın F.C.C. v. Pacifica Foundation davasına yansımış ve 5'e 4 oyla Carlin'in oyunu televizyonlarda yasaklanmıştır.
Birçok kişi tarafından Lenny Bruce'un yerini aldığı düşünülen Carlin, Comedy Central' ın yayınladığı tüm zamanların en iyi 100 komedyeni listesinde Richard Pryor' un ardından tüm zamanların en iyi ikinci stand-up komedyeni ilan edilmiştir.
22 Haziran 2008'de göğüs ağrıları şikayetiyle gittiği Santa Monica St. John Hastanesi'ne kaldırılan Carlin, aynı gün saat 5:55'te kalp yetmezliğinden hayatını kaybetmiştir.
Ölümünden dört gün sonra John F. Kennedy Merkezi tarafından Carlin'e "Amerikan Komedisi için Mark Twain Ödülü" verilmiştir.
 
Armi TasogluOnedio Üyes

    
George CarlinGeorge Carlin'in ilginç önerileri :

1. Zorunlu olmayan sayıları çöpe atın. Yaş, kilo, boy...
2. Sadece neşeli arkadaşlarınız olsun. Suratsız negatif insanlara yaklaşmayın.
3. Öğrenmeyi sürdürün. El işleri, bilgisayar, bahçecilik. Beyniniz atıl kalmasın. Atıl kafa              iblisin tezgahıdır. İblisin adı da, Alzheimer' dir.
4. Küçük şeylerden zevk almaya bakın.
5. Sık sık, uzun uzun ve var gücünüzle gülün.
6. Gözyaşları olacaktır. Katlanın, yas tutun, başka yaşantılara geçin.
7. Çevrenizi sevdiklerinizle doldurun. Aileniz, kedi, köpek, kuş, balık, müzik, bitkiler... Ne            olursa. Eviniz, sığınağınız olsun! Tadını çıkarın!...
8. Sağlığınızın kıymetini bilin. İyiyse, üstüne titreyin. Bozuksa, düzeltin. Siz kendiniz                  düzeltemiyorsanız, yardım isteyin.

9. Vicdan azabından uzak durun. Çarşı pazarda gezin, ülkenizi ve yabancı ülkeleri dolaşın.      Ama sakın suçluluk ve pişmanlık duygusuna kapılmayın.
10. Sevdiğiniz insanlara, onları sevdiğinizi söyleyin. Her fırsatta sevdiğinizi hissettirin.
11. Hiç unutmayın ki yaşam, aldığınız soluklarla değil, soluk kesen anlarla ölçülür.
12. Aptal insanlardan oluşan büyük grupların gücünü asla hafife almayın
13. “Hükümetler, eleştirisel düşünebilme kapasitesi olan bir nüfus istemezler. Onlar yalnızca        makineyi çalıştırabilecek kadar zeki ve içinde bulundukları durumu kabul edecek kadar          aptal olan itaatkar işçiler isterler.”
George Carlin


Günün Sözü :Öyle bir zaman ki, teknoloji bu mektubu size getirebilir ve siz bu içselliği ya paylaşmayı ya da silmeyi seçebilirsiniz." George Carlin



6 Ocak 2020, Antalya-Turkey




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder