14 Ocak 2020 Salı

DÜNYAYI SARSAN İKİ YOK OLUŞ




Sidney'in kuzeyinde yangına müdahale eden bir itfaiye personeli İran


Merhaba Gönül Dostlarım,


Avustralya'da eylül 2019'dan bu yana ölümcül yangınlar artarak sürüyor. Bölgeden yürek yakan fotoğraflar gelmeye devam ediyor. Yangın bölgesinde hayvanların telef olduğu görüntüler yaşanan çaresizliği gözler önüne serdi.

Orman yangınları her yıl gerçekleşse de, 2017'den beri yükselen sıcaklıklar, düşük yağış ve kuraklık koşulları, eski Avustralya başbakanı Kevin Rudd' un “ulusal kıyamet” olarak adlandırdığı felaketi yarattı.

Şimdiye kadar, sadece Yeni Güney Galler' de (NSW) yaklaşık 500 milyon hayvanın öldüğü tahmin ediliyor. Bilançonun daha ağır olduğu yerel kaynaklarda iddia edilirken, kesin bilgilerin ancak yangının söndürülmesinin ardından elde edileceği bildirildi.


Avustralya yangınları eylül ayında başladı ve hala kontrol altına alınamadı. Şimdiye kadar 11 milyon futbol sahası büyüklüğünde bir alanı küle çeviren yangınlar aynı zamanda 25 kişinin hayatını kaybetmesine, yüz milyonlarca hayvanın telef olmasına ve binlerce kişinin evini terk etmesine neden oldu. Yangının korkunç bilançosu her geçen gün artıyor. Yangınlardan en çok zarar gören bölge Yeni Güney Galler eyaleti oldu. Eyalet çapında 130 yangının 69’u hala kontrol altına alınabilmiş değil. Yangınlar şimdiye kadar 2 binden fazla evi yok ederken binlerce kişinin tahliye edilmesine neden oldu. Bölgedeki fabrikaların da 153’ ü tahrip olurken, 123’ ü büyük zarar gördü. 2 Ocak tarihine kadar 12,35 milyon dönüm arazi kül oldu.
Avustralya’ daki yangınlardan gelen görüntüler ise içimizi parçalıyor. Avustralya tüm dünyaya yardım ve bağış çağrısı yapıyor. Geleceğimizi tehdit eden bu yok oluş hepimizin içini acıtıyor. İşte tarihin en büyük yangınlarından biri olan Avustralya yangınları ve ortaya çıkardığı acı görüntüler…
"Gerçek Dostlar " Ailesi olarak, Avustralya halkına geçmiş olsun dileklerimizi ve yangınların bir an evvel son bulması temennilerimizi iletiriz.
avustralya yangınları fotoğrafları

https://youtu.be/UvXGL16s1tU

****

İran'da Ukrayna uçağının düşürülmesini kaydeden kişinin gözaltına alındığı iddiası


Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı' ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişi hayatını kaybetmişti.
Tahran yönetimi, başta uçağın İran ordusu tarafından düşürüldüğü iddialarını reddetmiş, ancak olaydan 3 gün sonra İran Genelkurmay Başkanlığı, yolcu uçağının "cruise (seyir) füzesi" olarak algılandığını ve kısa menzilli füze ile "yanlışlıkla" vurulduğunu itiraf etmişti.
İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, dün yaptığı açıklamada, Ukrayna uçağının İran savunma sistemi tarafından füzeyle vurulduğu bilgisinin Ruhani hükümetinden gizlendiğini, bu bilginin ancak 2 gün sonra kendileriyle paylaşıldığını bildirmişti.
Rebii, "Geç bildirilmesinden biz de rahatsızız. Problem, kurumlar arasındaki yapısal iletişim sorunundan kaynaklanıyor." ifadelerini kullanmıştı.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadym Prystaiko, uçakta 82 İran, 63 Kanada, 11 Ukrayna, 10 İsveç, 4 Afganistan, 3 Almanya ve 3 İngiltere vatandaşı bulunduğunu açıklamıştı.

" Gerçek Dostlar"  Ailesi olarak, Düşen uçakta hayatlarını kaybeden yukarıda adı geçen ülkelerin insanlarına ve hayatta olan yakınlarına  geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acılarını paylaştığımızı bildirir, bir daha böyle bir facia yaşanmamasını temenni ederiz.

https://youtu.be/vfIDDgF5sk0

Günün Sözü :

yok oluş ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu
14 Ocak 2020, Antalya-Turkey



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder