28 Mart 2018 Çarşamba

HAYAL AĞACIM ( 3 )





Görüntünün olası içeriği: açık hava



Merhaba Gönül Dostlarım,

Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk büyük bir devlet adamı idi. Atatürk’ün bu vasfı, gerek yerli gerek yabancı bilim adamları, fikir adamları, büyük askerler ve devlet adamları tarafından çeşitli inceleme ve yazılara konu teşkil etmiştir. Bu konudaki genel kanaat, Atatürk’ün modern devlet hayatının gerektirdiği değerlerle dolu müstesna bir şahsiyet olduğudur.

Önce Kendinizi Sevin, sonra da Sevdiklerinizin, sahip olduklarınızın ve size değer verenlerin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... Unutmayın ki, sizin şikayet ettiğiniz yaşamınız, belkide  başkasının hayali olabilir.

İbrahim Birol

****

HAYAL  AĞACIM 

atatürkün insanlık vasfı ile ilgili görsel sonucuTüm zamanların en şahane, en anlamlı mektubudur nedir derseniz, gözümü kırpmadan o’ nu söylerim. Atatürk’ün Çanakkale’de can veren Anzak askerlerinin annelerine yazdığı mektup:
“Bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar!
Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle
yanyana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı 
dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.”
Bu nasıl bir yürek, bu nasıl bir olgun ruhtur...
Ne zaman Çanakkale’ye gitsem, işte bu yazının önünde durur , kendimi tutamaz, hüngür hüngür ağlarım. Bu satırları sadece bir muzaffer komutan yazmamış derim içimden, “savaşın ne kötü bir şey olduğunun farkında bir bilinçli asker” yazmış.

#afiÅŸler · Dijital Baskı Nedir | http://dijitalbaskicilik.com/Kendi de 1923’de Adana’ da açık açık söylüyor zaten, “Savaş zorunlu ve hayati olmalıdır. Hakiki düşüncem şudur: Ulusu savaşa götürünce vicdan azabı duymamalıyım. Öldüreceğiz diyenlere karşı, “ölmeyeceğiz” diye savaşa girebiliriz. Ancak, ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir.”

Bence Çanakkale gezisi , “gezi” niyetine değil, müfredatta resmen ders olarak okutulmalıdır.
Japonya’da var, duymuşsunuzdur. Belli bir yaşa gelen çocukları önce Hiroşima’ ya götürüp harabeleri gezdiriyorlar, sonra da en ileri teknoloji fabrikalara götürüyorlar. “Bakın” diyorlar, “ Biz bu felaketi yaşadık, ama toparlandık, bu düzeye geldik”.
Bin saat ders anlatsanız ,çocuğun tam da kafasında şekillendiremeyeceği bir duyguyu, iki mekanı göstererek şıp diye verebiliyorsunuz.
Ben kendi adıma toprağa basmaya çekiniyorum Çanakkale’ yi gezerken. Sanki bir şehidin, hem de ufacık tefecik cılız bedenli, incecik enseli bir askerciğin bedenine mi basıyorum acaba hissiyle ürpererek dolaşıyorum oralarda.
Rehberler hep anlatırlar, hala şiddetli bir yağmur yağdı mı, sabaha asker düğmeleri toplarlarmış topraktan. Düşünsenize, yağmurdan sonra açan hüzünlü bir çiçek niyetine...

Anafartalar Kahramanı. Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü Yılında Atatürk'ün Hatıraları http://oned.io/h/472637Gitmediyseniz bir yanınız eksik diyorum. Mutlaka çocuğunuzun elinden tutun ve gezin Çanakkale’ yi. Aç bilaç, çıplak ayakla, günde bir öğün şekersiz üzüm hoşafı girmiş mideyle, sadece ve yalnızca vatan sevgisinin verebileceği güçle savaşan o askerciklerin hikayesini dinlesinler.
Bugünün dünyasında şikayet ettikleri, ellerindeki telefonun modelinden, ayakkabılarının markasına saçma sapan detayların ne ayıp, ne boş olduğunu anlasınlar.
Hayatta en değerli şeyin somut, maddesel şeyler değil de, bugünün deyimiyle “bağımsızlık” , o zamanın ifadesiyle “istiklal” olduğunu fark etsinler.
Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Çanakkale şehitlerinin aziz ruhlarının önünde saygıyla, sevgiyle ve sonsuz minnetle eğiliyorum.
bige güven kızılay resim ile ilgili görsel sonucu
Bige Güven Kızılay 18.03.2018

Günün Sözü : Bir millet, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla kaimdir."  Mustafa Kemal ATATÜRK

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
28 Mart 2018, Antalya-Turkey





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder