20 Mart 2020 Cuma

MİRAÇ KANDİLİ VE FAZİLETİ




Ayetli Miraç Kandili mesajları ile ilgili görsel sonucu




Merhaba Gönül Dostlarım,

Miraç Kandili 21 Mart Cumartesi gecesi icra edilecek.

Recep ayı içerisinde yer alan Miraç Kandili en önemli gecelerden biridir. Miraç Kandili Hazreti Muhammed'in göğe yükseldiği gece olması sebebiyle önemlidir. İki aşamalı bu gökler ötesi yolculuk, gerçekleşmiştir. Miraç Kandili gecesi ve gündüzünü şu şekilde ihya ederek geçirebiliriz; Miraç Kandili gündüzü oruçlu olarak geçirilebilir. Peygamber Efendimiz "Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb' in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur" buyurdu. 
Miraç gecesi ne olduMiraç Kandili önemi, Miraç ne demek, anlamı nedir?.

Miraç, gökyüzüne yükselmek anlamında kullanılmaktadır. Bu yükseliş, fiziksel bir yükselme değildir. İnsanın yaptığı manevi bir yolculuktur. Miraç sözcüğü bazı yerlerde merdiven anlamını da taşımaktadır. Bunun yanı sıra manevi anlamda kazanılan ilerleme Miraç sözcüğü ile kastedilmektedir.

Miraç sözcüğü kutsal değerleri temsil etmektedir. Her insanın yaşamda sahip olduğu manevi ilerleyiş, o kimsenin kendi miracı sayılır. Bu durum bir aşama kaydetmek, mertebe atlamak anlamını içerir.


Peygamber Efendimiz bu gecenin Kadir gecesinden sonra en kutsal gece olduğunu belirtmişlerdir. Ebu Talip’in ve Hatice validemizin vefatı ile çok hüzünlenen, müşriklerin üç yıl süren ablukası ve Tâif' lilerin saldırıları karşısında daralan Hazreti Muhammed ve Müminler, bu miraç olayı ile muhteşem bir teselliye ve ihsan–ı İlâhîye nail olmuştur. 
Hazreti Muhammed “Ben mi’racdan daha güzel bir şey görmüş değilim.” diyerek o gecenin önemini anlatmıştır. Miraç Gecesi dünyaya dönerken ümmetine hediyeler getirmiştir.

Bu gece kutsal sayıldığı için namazın kılınacağı özel bir saat veya vakit tahsis edilmemiş. Hadislere göre Hz Muhammed bu yükselmede gök katlarını Cebrail ile birlikte aşarken sırayla Âdem, Yusuf, Yahya ve İsa, İdris, Harun, Musa ve İbrahim peygamberleri görmüş, yedinci kat gökten sonra Sidret'ül münteha’ya çıkmıştır. Cebrail’in Sidretü’ l-Münteha’dan ileriye geçememesi üzerine yolculuğunu tek olarak sürdürmüş, zaman, mekân ve cihetin olmadığı ifade edilen katta Allah ile aracısız görüşmüştür.
Dini Kitaplardan Alıntıdır

" Bu mübarek gecenin ülkemize, İslam âlemi ve tüm insanlığa sağlık, huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini, başta ülkem olmak üzere, evreni tehdit eden Koronavirüs salgınından tüm dünya insanlarının en az kayıp ve hasarla bir an önce kurtulmasını, bu gecenin yüzü suyu hürmetine, Rabbimden niyaz eder, bu vesile ile, 
Miraç Kandilinizi Kutlarım… Hayırlı Kandiller..."


20 Mart 2020, Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder