15 Mart 2020 Pazar

İLKBAHAR UMUT DEMEKTİR


























Merhaba Gönül Dostlarım,

Bugünkü yazımda sizlere, Sağlığımızla ilgili  her türlü sorularımıza cevap verebilecek bir dergiyi tanıtmak istiyorum. 

Derginin tanıtımına isterseniz kendi içinde bulunan bir sayfasından alıntı bir yazı ile  başlayalım, ilgilenen " Gönül Dostlarım" aşağıdaki linkten Medicana dergisinin tüm sayfalarına ulaşabilirler.
Sağlık sorunlarımızın tavan yaptığı bugünlerde umarım bu dergi herkese iyi gelecektir.
Tüm " Gönül  Dostlarıma" Mutlu ve  sağlık dolu bir yaşam dileklerimle.
Tıp Bayramı Mesajları İbrahim Birol


****
İlkbahar Umut Demektir.

 Umutlarımızı tazeleyerek girdiğimiz 2020 yılına iyi bir başlangıç yapamadık. Çığ felaketi, 
Elazığ ve Malatya' yı etkileyen depremler, uçak kazası, neredeyse tüm dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü' nün ( WHO) küresel acil durum kararı alınmasına neden olan Corona virüsü hepimizi etkiledi. 

Her ne kadar gündem sorunlarla dolu olsada,  yeşil ve güneşli günlere az kaldı. İlkbahara adım attık. Öyleya  bahar umut demektir. Gözümüzün gönlümüzün açıldığı, kapalı alanlardan doğaya yöneldiğimiz, derin derin nefes aldığımız günlerdir.
Peki siz ilkbahara hazır mısınız? işte öncelikle elinizde tuttuğunuz dergimizde uzmanlarımız bu sorunun yanıtını verdi. Örneğin bahar yorgunluğuna karşı alabileceğiniz küçük önlemlerle bu sorunu rahatlıkla atlatabilirsiniz. 
Kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissedebilirsiniz. Yine bahar ayları alerjileri olanlar için adete bir kabusa dönüşebiliyor. Uzmanlarımız bu hastalığı alt etmenin yollarını da anlattılar. 

Soğuklar nedeniyle kapalı alanlarda geçirilen aylardan sonra baharda metabolizmamız da değişiyor. Mutlaka bu döneme yönelik beslenmemiz  gerekiyor. Eminim önerdiğimiz yiyecek ve içecekler size çok iyi gelecek.
 Aslında  beslenmemize ve yaşam tarzımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Mesela Akdeniz mutfağı ağırlıklı beslenmek, sigara ve alkolden uzak durmak, düzenli eksersizler  bunların başında geliyor. Bir de bazı hastalıkların belirtilerini öğrenmek hayat kurtara biliyor ya da hastalıklara erken teşhis konulmasını sağlıyor. 
Buradan hareketle derginize hipofiz bezi hastalığı, pankreas ve meme kanserleri, böbrek rahatsızlıkları, reflü, kurdeşen ile influenza haberlerimizle tedavilerin yanısıra  belirtilere ve önlemlere de yer verdik.
 Dergimizi baş ucunuzda bulundurmanızı hekimlerimizin önerilerine gerektiğinde başvurmanızı tavsiye ederiz.
Sevgiyle, sağlıkla...

https://medicana.com.tr/static/dergi/56/30/index.html

Günün Sözü :
sağlıkla ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu


15 Mart 2020, Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder