9 Mart 2020 Pazartesi

BİLMEDİKLERİMİZ VE DUYMADIKLARIMIZ ( 1/2)



Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve yakın çekim


Merhaba Gönül Dostlarım,

' Gerçek Dostlar' adı altında yayınladığım  Blog yazılarım siz değerli okurlarım sayesinde her geçen gün artarak çoğalmakta, Blog yazılarım Mart ayının 24' ü itibariyle üçüncü senesini tamamlamış olacak. 
Geriye baktığımızda üç yıllık geçen zaman içinde neler değişti nelere şahit olmadık ki. Sayfalarımızda hep birlikte farklı ve ilginç yazılar okuduk, bazen sevinirken, bazende hüzünlendik.
Kaybettiklerimize hak ettikleri değerleri yeteri kadar verebildik mi? onu bilemem, ama şu bir gerçek ki onlar avuçlarımızın arasından süzülüp gittiler. Keşke onlar bizlerden ayrılmadan önce onlara gönülden geldiği gibi sevgi dolu sözcüklerle sımsıkı sarılabilseydik. 
Dünyanın neresinde  olursak olalım, gelin hep birlikte o sessiz gemiye binip giden sevgili değerleri arada bir de olsa yad edelim, minnetle ve şükranla tekrar hatırlayalım.
En iyi dileklerimle,

İbrahim Birol

****
Bir hayat hikayesi.
“Putin’ in annesinin ayakkabısı”
İkinci Dünya Savaşı’ ydı.
Savaş bölgesinden memleketi olan Leningrad (St. Petersburg) izne gelmiş bir asker, evinin bulunduğu caddeye doğru giderken
Alman bombardımanı sonucu ölenleri taşıyan bir kamyonla karşılaştı. Ölüler “toplu gömülmek” üzere mezarlığa götürülüyordu.
Cesetlerin arasında askerin dikkatini çeken bir şey vardı; bir ayakkabı...
Eşine aldığı ayakkabıya benziyordu.
Eve gidip gitmeme konusunda tereddüt geçirdikten sonra, görevliye, “ayakkabıyı giyen ölüyü görmek istediğini” söyledi.
Görevli izin verdi. Asker kamyona çıktı, cesede baktı ve o Karısıydı...
Görevliye “cesedin kendi karısı olduğunu onu alıp kendisinin gömmek istediğini” söyledi.
Görevlinin yardımıyla ceset indirildi.
Asker karısının zor da olsa nefes aldığını gördü ve onu alıp hastaneye götürdü...
Yapılan müdahaleler sonucu kadın kurtarıldı, iyileşti ve normal hayata döndü...
İşte o kadın hamile kaldı ve 7 Ekim 1952’de Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Vladimiroviç Putin’ i doğurdu.


https://youtu.be/2Lpc4GSJ9_M
Via;
Hillary Clinton’ın “Zor Seçimler” adlı kitabından.
****

Zor Seçimler, Hillary Clinton


Bu Kitapta Hillary Clinton' ın ABD Dışişleri Bakanı Olarak Görev Yaptığı Dört Yıl Boyunca Yaşadığı Krizlerin, Zorlukların ve Yapmak Zorunda Kaldığı Seçimlerin Samimi Bir Anlatımıyla Birlikte Bu Deneyimlerin Onun Geleceğe Dair Görüşünü Nasıl Şekillendirdiğini Bulacaksınız.
Amerika'nın en güçlü kadını, yazdığı bu kitapta Dışişleri Bakanı olarak dünyada yaşadıklarını ve Amerika'nın yirmi birinci yüzyılda dünyadaki rolüyle ilgili düşüncelerini paylaşıyor ve tüm dünya tarafından çok tartışılacak bir kitaba imza atıyor. Hillary Rodham Clinton yirmi yıldır uluslararası politikaya yön veren en önemli isimlerden biri olmaya devam etti. Sekiz yıl boyunca eşi Bill Clinton' ın yanında dünya politikasıyla ilgilendikten sonra New York'u senatoda temsil etti ve Barack Obama'n ın yanında Dışişleri Bakanlığı yaptı. Amerikan politikasının en önemli isimlerinden Hillary Clinton 2016 Başkanlık Seçimi' nde de bu kez Amerikan başkanlığı için yarışmıştır.
"Clinton' ın otobiyografisi ciddi, aklı başında ve sağlam gerçeklere dayanan bir kitap. Bu kitabı okuyan hiçbir okuyucu, her ne kadar yaptığı seçimlere katılmasa da Hillary' nin dışişleri bakanlığı süresince uğraştığı konulardaki uzmanlığını sorgulayamaz. Hillary savaş ve barış, terör ve Rusya, ekonomik gelişme ve kadın hakları gibi değişik konular arasında gidip geliyor ve neden bahsettiğini çok iyi biliyor." - 
The New York Times


Günün Sözü :

hayatın gerçekleri ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu





9 Mart 2020, Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder