24 Mart 2020 Salı

BUDA GELİR BUDA GEÇER...



Görüntünün olası içeriği: bitki, gökyüzü, ağaç, çiçek, açık hava ve doğa
























Merhaba Gönül Dostlarım,
4 yaş günü ile ilgili görsel sonucu


" 24 Mart 2016 tarihinde başlattığım Blog yazılarımın bugün 4. yılını kutlamanın mutluluğu içinde, tüm Dünyadaki  ' Gerçek Dostlar'  ailesine yazılarıma gösterdikleri ilgilerinden dolayı,  sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı iletir, Sağlıklı ve Mutlu günler dilerim..."





Dünkü ' Mucizelere İnanmak ' başlıklı yazımla bağlantılı olarak bugün  bir başka paylaşım da daha bulunmak istiyorum.


“Bir gülün yaprağı dikendir hardır
Bülbül har elinde ah ile zardır
Ne de olsa kışın sonu bahardır
Bu da gelir bu da geçer ağlama.”
Ne güzel hatırlatır Aşık Daimi bu ölümsüz türküsünde bize hayatın sırrını. Her şey gibi bu da gelir, geçer. Soğuk kış aylarında, soğuk etkisi yapan olayların ortasında, Aşık Daimi' nin bu mısralarını hatırlıyalım.  insanının teslimiyeti, inanmışlığı ve umutlu bakışının en iyi mısralarındandır. 
Sezen Aksu'dan bunun türküsünü dinlemek de ayrıca çok etkileyicidir. İnsanız, yaşadığımız günlere, insanlığın çektiği çilelere bakınca hüzünlenmemek mümkün mü? Bazen umutsuzluğa kapılmamak da elde değil.
Zor zamanlardan geçiyoruz. Zor imtihanlar. 
Koronavirüs salgını, sağlık olmayınca, sahip olduğumuz geri kalan şeylerin hiç bir önemi olmadığını hatırlattı bize. Özgürce dolaşabilmenin ne kadar değerli olduğunu da.
Üzülüp dert ettiğimiz şeyleri bir kenara bıraktık. Nefretin, düşmanlığın, hırsların, güç oyunlarının ne kadar manasız olduğunu görüverdik bir anda. Paranın sağlığı satın alamadığını da.
Evde kaldığımız şu günlerde bir şeyleri idrak edemediysek, halâ kin, nefret, öfke içindeysek, BİRLİK bilincini hissedemiyorsak, ve halâ siyasetin zehirlediği zihnimizi ve yüreğimizi temizlemeye çalışmıyor, sabah akşam söyleniyorsak yazık bize. 


Ve artık neyi yapıp neyi yapmamamız gerektiğini biliyoruz. Tedbiri elden bırakmadan,
Sürekli bir şeyler paylaşılıyor, Korona bize şunu hatırlattı, bunu gösterdi, şunu yapıyorduk, böyle olmuştuk, çığrından çıkmıştık diye hazırlanmış videolar, sosyal medyada yazılar paylaşılıyor. Ancak hiç kimse bunun içine kendisini koymuyor. Kendinden başka herkes azgın bir topluluk haline geldi ve böyle bir uyarıyı hak etti diye düşünüyor.
Oysaki SEN değişmeden hiç bir şey değişmez. SEN düşüncelerini, duygularını, yaydığın öfkeyi değiştirmezsen, Dünya daha iyiye gitmez.
"Kötü insanlar kötülüklerine devam ediyor, ben iyi düşünsem, iyi konuşsam ne olacak ki" diyenler uyandığında, Dünyada mucizeler çoğalacak 

Bu günler geçecek. Bir anı olarak anılacak değerli arkadaşlarım. Güzel enerjilerimizi birleştirerek iyileşmeye destek olabiliriz. İyileşmenin hızlandığına, normal hayatlarımıza çok yakında döneceğimize, her şeyin yoluna girdiğine, alınan önlemlerin işe yarayıp yaramadığına ve  bu hastalık sona erdiğinde bizleri nelerin  beklediğine  odaklanalım...

" Ne de olsa kışın sonu bahardır
Bu da gelir bu da geçer ağlama.”

Bu yazı farklı makalelerden alıntı yapılarak derlenmiştir.
İbrahim Birol

https://youtu.be/Kw0rdy_Nqdk

nede olsa kışın sonu bahardır ileilgili resimler ile ilgili görsel sonucu
24 Mart 2020, Antalya-Türkiye







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder