23 Mart 2020 Pazartesi

MUCİZELERE İNANMAK...




Görüntünün olası içeriği: ağaç, bitki, çiçek, açık hava ve doğa


Merhaba Gönül Dostlarım,

Güneş doğduysa, bahar geldiyse umut vardır. Bugünlerde Koronavirüs ile mücadele kapsamında ülkemdeki sokağa çıkma yasağı uygulaması nedeniyle 65 yaş üzerinde olan ' Gönül Dostlarım" olarak her ne kadar tam anlamıyla Doğada olamıyorsak da,  hiç değilse İlkbaharın düşünü kuralım, hatta bulunduğumuz  yer nerede olursa olsun ' Evde Kal Çağrısına' uyarak derin nefeslerle doğanın kokusunu yine de içimize çekmeye çalışalım.

Bugünlerde insanlığın başına musallat olan Korona Virüsü (2019-n)CoV' dan kurtulabilmek için, belki ilahi bir mucizeye ihtiyacımız var, yeter ki bizler hiçbir zaman inancımızı, mücadelemizi, yaşama hırsımızı ve sevincimizi kaybetmeyelim.

Umberto Eco: 'Gülmek korkuyu öldürür.' demiş. O halde umudumuzun yükselip, yüzümüzün gülümsediği, nice sağlıklı günlere hep birlikte ulaşa bilmek dileklerimle...

Aşağıdaki alıntı yazıyı 2016 yılı haziran ayının birinci günü ' Gerçek Dostlar' sayfamda sizlerle paylaşmıştım. Güzel bir yazı olduğu için bir kez daha okumanızı tavsiye ederim.

İbrahim Birol 

****
Böyle şeyler mümkün müdür. İnsan çok inandığında hayatta böyle mucizeler gerçekleşebilir mi?.  

Yüzyıllardan beri insanlar mucizeleri yaşıyor. Bu sadece sihirli bir şeyler demek değil. Televizyonda ve gazetelerde de görüyorsunuz yaşanan mucizeleri. Yaşama şansı yok denen bir insanın hayata geri dönmesi, 5. kattan düşen bir çocuğun yarasız kurtulması, zar gibi incecik kalan bir arabanın içinden bir ailenin canlı çıkması gibi. Bunlar sağlıkla ilgili mucizeler
"Hayatın sadece sıkıntılarla dolu bir yarış ya da sınav olduğuna inanmak ne kadar kolay değil mi? Başımıza kötü bir şey geldiğinde hemen ”zaten hayat bir sınav, acılar insanı olgunlaştırır, kader karşısında elimiz kolumuz bağlı” gibi umutsuz ve acınası cümleler kurarız hep. Peki ya öbür seçenek doğruysa? Hayatın gerçek mucizeler ve güzelliklerle dolu bir yol olduğuna inanmak bu kadar zor mu? 
Bence değil. 
Eskiden ya kadere boyun eğer ya da isyan ederdim. Artık ikisinin de doğru olmadığını anladım ve hayatın bu şekilde ne kadar güzelleştiğinin farkına vardım. Bu farkındalığımı sizlerle de paylaşmak istiyorum. Hayatı anlamak o kadar zor değil çünkü. Hayaller kurmak hep kolayca yaptığımız bir şey ama hayallerimizden vazgeçmek nedense çok daha kolayca yaptığımız bir HATA!.. Önünüze ufacık bir tümsek bile çıksa vazgeçenlerdenseniz, kaybetmeye mahkumsunuz. Ama şimdi işin bu olumsuz tarafından değil de, doğru ve güzel olan tarafından bakacağız hayata."

Kaynak : http://www.kendinigelistir.com/mucizelere-inanmak/#ixzz4ALxyJeUA

https://youtu.be/rQNGiaZ0EAA


Günün Sözü : 

Görüntünün olası içeriği: doğa, şunu diyen bir yazı '..Ve bir şey olur, önceliklerin aniden değişiverir.. Dünkü hayalin, hırsın, üzüntün birden anlamsızlaşır. Dersin ki; "SAĞLIK OLSUN'

23 Mart 2020, Antalya-Türkiye



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder