13 Aralık 2019 Cuma

NEREDE O ESKİ YENİ YILLAR




Fotoğraf açıklaması yok.
























Merhaba Gönül Dostlarım,

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen İklim Zirvesi' nde yaptığı konuşmasıyla tüm dünyanın gündemine oturan Greta Thunberg, TIME Dergisi tarafından '2019 yılın kişisi' seçildi.
Greta, Time dergisi tarafından yılın kişisi seçildi
 Greta Thunberg

Birleşmiş Milletler İklim zirvesi COP24’ te iklim değişikliğindeki sözleriyle hafızalara kazınan Greta Thunberg, politikacılara şöyle söylenmişti: "Eğer böyle davranmaya devam ederseniz başarısız olacaksınız. Eğer başarısız olursanız da insanlık tarihinin en kötüleri olarak anılacaksınız."

' Sıfır Gelecek' ile ilgili  24 Ağustos 2019 tarihi " Gerçek Dostlar' sayfalarımda başlattığım yazı dizimde sizlere aktardıklarımda şöyle demiştim; "Dünyayı kaybetmemek" adına bizimde çorbada azda olsa bir tuzumuz olsun istedik.'..

Maksadımız, Fosil yakıt lobilerinin kâr yarışının bedelini küresel ısınmadan en az sorumlu olanlar ödüyor. Ya Sıfır karbon ya sıfır gelecek!

-    #StyleFosil yakıt lobilerinin çıkarlarını savunanların dünyayı yok etmek pahasına yaptığı yarışı protesto etmek amacıyla sizleri gelişmelerden haberdar ederek bir farkındalık ortamı yaratabilmek, gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek... şeklindeki düşüncelerimi sizlerle paylaşmıştım.
Bu konuda sizlerinde desteklerinizi beklediğimizi ve " Yer Küreye Saygı" ile ilgili katkılarınızı devam ettire bilmek adına yaklaşan Noel Bayramı ve Yeni yıl hazırlıklarınızda yapmanız gerekenleri ve Çevreye verebileceğimiz zararları en aza indirebilmek için aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmemiz gerektiğini bu yazımda bir kez daha hatırlatmak istedim.

İbrahim Birol, Blog Yöneticisi
*****

Weihnachten Holzschild Schneemann Dekorationen Urlaub Dekor | Etsy #decor #d ...   - Holz - Holzschilder DIY #Weihnachten #Weihnachten basteln #Weihnachten geschenke
Küresel ısınma nedeniyle artan hava sıcaklıkları iklimleri etkiliyor. Mevsim normallerin üzerinde seyreden sıcaklıklar, artık kış mevsimi göremeyebileceğimizin ufak bir habercisi. İnsan kaynaklı oluşan ısınmayı önleyebilmekse bizim elimizde. Özellikle yeni yıl döneminde yaratacağımız büyük miktardaki plastik atıkların sayısını ve oluşturacakları kirliliği düşünerek hareket etmeliyiz.
*Yılbaşı dünya çapında pek çok ülkede kutlanmakta ve dünya nüfusunun 7.7 milyar olduğunu düşünürsek, her sene atılması gereken çok fazla miktarda bubble wrap, ambalaj kağıdı, kurdele, fiyonk ve isim etiketi ortaya çıkıyor.
 *İstatistiklerin gösterdiğine göre yalnızca İngiltere'de, yılbaşı döneminde normalden %30 daha fazla atık yaratılıyor. (yaklaşık iki milyon hindi ve altı milyon Noel ağacı)
*Çöp depolama için gönderdiğimiz atık nedeniyle havaya salınan metan ve karbondioksit (CO2) miktarı ve buna bağlı olarak Dünya'nın sıcaklığı artıyor. Bu durum, kuraklık, sel ve kasırgalar gibi dünya genelinde meydana gelen doğal afet olasılığını artırıyor.
Biraz daha çevreci davranarak gelecek yıllarımızı daha güzel bir dünyada kutlamaya adımlar atabiliriz. Plastik süslemeler kullanmak yerine evde kitaplardan veya duvarda tablolardan oluşturabileceğimiz yılbaşı ağacıyla yeni yılda daha az ısınmış bir dünya dileği dileyebiliriz.

https://youtu.be/CfkyrWhA1mI
Günün Sözü : " Küresel ısınma sebebiyle mevsimler hızla değişiyor, sen değişirsen, iklim değişmez."



13 Aralık  2019, Antalya-Turkey



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder