18 Aralık 2019 Çarşamba

YILBAŞI HEDİYELERİ...





2019 yılbaşı için çevre ve sivil toplum dostu yılbaşı hediyeleri




Merhaba Gönül Dostlarım,

Yeni yılı kutlamak, sevdiklerimizle birlikte olmak güzel. Ama bir tüketim çılgınlığına kolayca dönüşebilen bu günü kendinizden birşeyler verebileceğiniz bir fırsata çevirmek sizin elinizde.


Yılbaşına çok az bir zaman kaldı ve yılbaşı planları herkes için oldukça farklı ama bir şey kimse için değişmiyor, yılbaşı hediyeleri.
Tabii ki, çevre dostu ve sürdürülebilir bir yaşam sürdürmeye çalışanlar için bu durum biraz karmaşık, zira tüketim kültürü üzerinden bir daha kullanılmayacak hediyeler almak mümkün.
Hediye alışverişinin en güzel yanlarından biri de paylaştığınız kişiyi düşündüğünüzü ona basit bir jest ile gösterebilmeniz. Bu yüzden onlar için bir sivil toplum kuruluşuna yardımcı olmanız ya da çevre dostu bir seçim yapmanız daha da anlamlı olacaktır
Varoluş nedeni yaşama; yani toprağa sahip çıkmak olan TEMA Vakfı, sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için çalışıyor.
Yaşadığımız çevrenin korunmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Yılbaşı hediyeniz sosyal sorumluluğunuz olsun,

Derleme İbrahim Birol

*****

Fotoğraf açıklaması yok.
Yeni yılda sevdiklerinizle birbirinize hediye alırken çevreci olmaya ne dersiniz? Özellikle yılbaşı yaklaşırken düştüğümüz hediye telaşında ne alacağımıza karar vermekte zorlanabiliriz. 
Alacağımız tonlarca kağıda sarılı hediyeler yerine, bu yıl sevdiklerinize anı hediye etmek bizce de çok daha anlamlı bir seçenek olacaktır. 
Bu hediyeler; özel bir masaj, kaplıcalara beraber yolculuk, beraber yapılacak bir kamp ve hatta yoga dersleri bile olabilir. 

Beraber yaşayacağınız bu tecrübeler duygusal bağınızı güçlendirirken, çevreyi de korumanızı sağlayacak.
Ya da kendi emeğinizin dokunduğu bir hediye hazırlayarak çevreci bir hediye yaratabilirsiniz. Örneğin kırtasiyeden bulabileceğiniz bir kese kâğıdı ile şirin hediye paketleri yapabilir, üzerine ufak bir fiyonk yapıştırabilirsiniz. 
Böylece hediye paketlerinin yarattığı atıktan büyük ölçüde kurtulabilirsiniz. 
Ya da bir parça bez yardımıyla sardığınız hediyeyi, kurutulmuş portakal kabukları ve tarçın çubuklarıyla süsleyebilir, farklı ve özel bir görünüm yaratabilirsiniz. 
Biraz daha özelleştirmek için kendi pişireceğiniz yılbaşı kurabiyeleriyle hem midelere hem de kalplere giden çok hoş bir armağan sunabilirsiniz. 

#yerküreyesaygı #dünyanınsigortasısensin #somposigorta

Günün Sözü :"  Yılbaşı hediyeniz sosyal sorumluluğunuz olsun"


19 Aralık  2019, Antalya-Turkey




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder